Μια κατάθεση γεννά ερωτήματα στην υπόθεση της 12χρονης

Μια κατάθεση γεννά ερωτήματα στην υπόθεση της 12χρονης

Άντρας ισχυρίστηκε πως είχε καταγγείλει στις αρχές ότι το κορίτσι ήταν κάτω των 17 ετών • Τα πραγματικά στοιχεία όσων επικοινώνησαν με το κορίτσι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτηματικά για τον ρόλο της αστυνομίας στην υπόθεση προκαλεί η κατάθεση άνδρα που είχε επικοινωνία με τη 12χρονη στην εφαρμογή blindchat.gr και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μόλις ανακάλυψε ότι το κορίτσι είναι πολύ μικρότερο από 17 χρόνων το κατήγγειλε στις αρχές. Ο άνδρας δεν ανέφερε την υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία επικοινώνησε, ενώ από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα λεγόταν ότι ποτέ δεν έφτασε ανάλογη καταγγελία προς διερεύνηση. Εξετάζεται εάν και πότε επικοινώνησε, αλλά και αν το επικαλέστηκε για να ελαφρύνει τη θέση του, καθώς συνέχισε τις συνομιλίες με την ανήλικη.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των ερευνών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στραφεί στον εντοπισμό των πραγματικών στοιχείων των ατόμων που επικοινώνησαν με το κορίτσι, καθώς τα περισσότερα κινητά είχαν εικονικούς ιδιοκτήτες. Διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, η οποία δεν έχει πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι πέντε τηλέφωνα που φαίνονταν να ανήκαν σε γυναίκα στα δυτικά προάστια. Η γυναίκα εντοπίστηκε και ανέφερε ότι τα καρτοτηλέφωνα πιθανότατα ήταν ανάμεσα σε αυτά που της έκλεψαν το 2018 έξω από το Μετρό Ομόνοιας, όταν εργαζόταν σε εταιρεία τηλεφωνίας και όλες οι κάρτες ενεργοποιούνταν στο όνομά της.

«Δεν έγινε διαρροή στοιχείων από την ΕΛ.ΑΣ.»

«Μέχρι και το σημείο που τελείωσε η προανάκριση, και έφυγε η δικογραφία από την Αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή στοιχείων. Από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι πρώτοι μάρτυρες, που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό, διαρκώς βγαίνουν στοιχεία που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανένας πολίτης».

Με αυτόν τον τρόπο η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας χθες σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επιχείρησε να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι διαρροές της δικογραφίας να έγιναν από τους αστυνομικούς και άφησε παράλληλα να εννοηθεί ότι οι ευθύνες για συγκεκριμένα αποσπάσματα πρέπει να αναζητηθούν σε ανθρώπους από τον χώρο της Δικαιοσύνης και ανάμεσα στους μάρτυρες, δημιουργώντας προβληματισμό σε όλους.

Υπερασπιζόμενη, εξάλλου, τους συναδέλφους της ανέφερε ακόμη ότι: «Δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το παιδί, και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, παρακολουθούν τηλεόραση. Γνωρίζουν πολύ καλά τι λέγεται για την οικογένειά τους. Η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι ψυχολόγοι που λαμβάνουν τις καταθέσεις και τα στηρίζουν, προσπαθούν να συμμετέχει όσο το δυνατόν λιγότερο ένα παιδί στη διαδικασία».

Πηγή: efsyn.gr

347

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση