Σάββατο 12/11, Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Ο Ναζί Κασιδιάρης προκαλεί – Θα τον αφήσουμε;

Σάββατο 12/11, Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Ο Ναζί Κασιδιάρης προκαλεί – Θα τον αφήσουμε;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο ΝΑΖΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ – ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ – 4μμ

Λεωφόρος Αμφιθέας 61, Παλαιό Φάληρο(έξω από την αίθουσα ΑΘΗΝΑΙΟΝ)

Το Σάββατο 12 Νοέμβρη στην αίθουσα Αθήναιον στο Π.Φάληρο ο Κασιδιάρης οργανώνει δημόσια εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του «το δόγμα των 7 θαλασσών».

Ενθαρρυμένος από τις εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς διεθνώς αλλά και τα δικά του πρόσφατα δημοσκοπικά ποσοστά που του δίνουν 2.6% ο Κασιδιάρης προκαλεί θέλοντας ουσιαστικά να διαδεχτεί την Χρυσή Αυγή στο πολιτικό προσκήνιο.

Παράλληλα κυβέρνηση, συστημικά ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων του κλείνουν το μάτι, προφανώς γιατί θα τον χρειαστούν σε μια επερχόμενη περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας. Με τις πολιτικές “νόμου και τάξης”,  του ρατσισμού, των επαναπροωθήσεων, των πνιγμών των προσφύγων και τους εκτοπισμούς προσφύγων σε στρατόπεδα έξω απο τον αστικό ιστό των πόλεων, με τα συγχαρητήρια στην εκλογή της Μελόνι ανοίγουν το δρόμο ξανά στους φασίστες.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο και ο Πλεύρης την χρησιμοποιεί ως βήμα προπαγάνδας προχωρώντας προκλητικά σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.                                                         

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά κανονικοποίηση της παρουσίας των καταδικασμένων ναζιστών. Η θέση τους είναι μόνο στη φυλακή γιατι είναι μια καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση, οι δολοφόνοι του Πάυλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα.

Μπορεί ένας καταδικασμένος  σε 13 χρόνια φυλακή για διεύθυνση ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης να οργανώνει και να μιλάει σε δημόσιες εκδηλώσεις;

Να παρουσιάζει βιβλία με εθνικιστικό φιλοπόλεμο περιεχόμενο;

Να έχει συνομιλητές αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων;

Να στέλνει εξώδικα σε ιστοσελίδες και αντιρατσιστικές συλλογικότητες θέλοντας να τις φιμώσει επειδή τον αποκάλεσαν φασίστα και  ναζιστή;

Η δική μας απάντηση είναι όχι.

Η εκδήλωσή του πρέπει να ματαιωθεί όπως ματαιώθηκε και η ανάλογη προσπάθειά του στις 5/11 στο ξενοδοχείο Coral.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους νέους επίδοξους Φύρερ να βρουν βήμα για να σπείρουν ξανά, με διαφορετική μάσκα αυτή την φορά,  τις ίδιες μισάνθρωπες και καταδικασμένες ιστορικά ναζιστικές θεωρίες και απόψεις.

Δεν πρέπει να αφήσουμε μια νέα Χρυσή Αυγή να ξαναβγεί στους δρόμους και στην βουλή.

Το αίμα του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλών ακόμα τραυματισμένων από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου πρέπει να μας θυμίζει και να μας διδάσκει.

Γι αυτούς τους λόγους το Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 4μμ θα είμαστε εκεί. Έξω από την αίθουσα ΑΘΗΝΑΙΟΝ όπου θα οργανώσουμε συνέντευξη τύπου με ομιλητές εκπροσώπους του αντιφασιστικού κινήματος και της Πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Φασισμό και την Ρατσιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

Καμπάνια «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!»

241

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση