Στο Εφετείο η δίκη για το φόνο του Ζακ με ελεύθερους τους δύο καταδικασμένους

Στο Εφετείο η δίκη για το φόνο του Ζακ με ελεύθερους τους δύο καταδικασμένους


Σήμερα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Εφετείο Αθηνών (Δ120Α, 6ος όροφος, είσοδος από Λουκάρεως) η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το φονικό λιντσάρισμα του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κάθονται ο κοσμηματοπώλης Σπυρίδων Δημόπουλος και ο μεσίτης Αθανάσιος Χορταριάς, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Και οι δύο είναι ελεύθεροι, καθώς πρώτος εκτίει ποινή σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω ηλικίας, ενώ ο δεύτερος αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδίκη του επειδή του δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, πριν καν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση. Εναντίον της αναστολής της ποινής ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στις 25 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης.

Η σημερινή δίκη είναι πιθανό να αναβληθεί, καθώς ένας εκ των δύο κατηγορουμένων θα υποβάλει σχετικό αίτημα.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είχαν αθωωθεί τελεσίδικα στον πρώτο βαθμό με πλειοψηφία 4-3 και δεν δικάζονται σε δεύτερο βαθμό. H μητέρα του θύματος, Ελένη Κωστοπούλου, διαμαρτυρήθηκε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για την αστυνομική ατιμωρησία από την ελληνική Δικαιοσύνη ξεκαθαρίζοντας τον ρόλο των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στο λιντσάρισμα του γιου της. Η αίτησή της έγινε δεκτή και θα συζητηθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, όταν ο άτυχος 33χρονος επιχείρησε να συρθεί για να βγει από τη τζαμαρία του καταστήματος δέχτηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση τα αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα που δέχτηκε, συντέλεσαν στην πρόκληση οργανικού στρες, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που αποτέλεσαν την τελική αιτία θανάτου. Ένας άγριος, σε δημόσια θέα, που προκάλεσε κατακραυγή σε χιλιάδες πολίτες.

Πηγή: efsyn.gr

27

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση