Μήνυση -λέει- του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Μήνυση -λέει- του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Δύσκολο πράγμα να αντέξει τη σάτιρα ένας πολιτικός, πολύ δύσκολο. Ειδικά, όταν η σάτιρα γίνεται από έναν κωμικό που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Έτσι, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση στον stand up comedian Χριστόφορο Ζαραλίκο για ένα σατιρικό βίντεο που ανέβασε ο τελευταίος στο YouTube, εκεί δηλαδή που κάθε Τρίτη σαρώνει με εκατοντάδες χιλιάδες views.

Τι είπε ο Χριστόφορος και θίχτηκε ο υπουργός; Το παρακάτω: «Αν θέλεις του χρόνου να έχεις ακόμα περισσότερο κόσμο από ότι είχες φέτος, βγάλε ανακοίνωση ότι θα κόψεις σε ζωντανή σύνδεση και, παρουσία του κοινού, τον λαιμό σου. Θα γεμίσεις το ΟΑΚΑ. Πραγματικά, στο έχω και εικόνα. Follow your leader. Αν βρεις κι έναν τρόπο να αναστηθείς, θα κάνεις κολλητά 12 συναυλίες sold out OAKA».

Κι εκεί που έλεγε το «Follow your leader» έδειξε και μία φωτογραφία του Χίτλερ από πίσω.

Ιδού τι δήλωσε ο αγαπητός υπουργός, αφού πρώτα μας είπε ότι πάντοτε είναι υπέρ της σάτιρας: «Ποτέ δεν περίμενα ένας κωμικός ηθοποιός να εκφραστεί με τέτοιον χυδαίο τρόπο στο πρόσωπό μου. Όσοι έχουν δει το σχετικό βίντεο του κυρίου Ζαραλίκου, αντιλαμβάνονται ότι τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί ενισχύουν τη ρητορική μίσους και το τοξικό κλίμα στο οποίο κάποιοι επενδύουν, επιδιώκοντας προσωπικά ή κομματικά οφέλη. Μην έχοντας άλλη δυνατότητα άμυνας, ασκώ στο ακέραιο κάθε νόμιμο δικαίωμά μου ως πολίτης και ιδιαίτερα ως πατέρας κι ως εκ τούτου προσφεύγω στη Δικαιοσύνη».

Τον σαματά τον έκανε η Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ., από εκεί ξεκίνησαν όλα. Προσωπικά, δε βρίσκω κάτι το τραβηγμένο σε αυτά που είπε ο Χριστόφορος και δεν είμαι και σίγουρος τι ακριβώς τον πείραξε τον Άδωνι. Το θα κόψεις το λαιμό σου ή μήπως η φωτογραφία του Χίτλερ από πίσω;

Σας έχω πει σε ανύποπτο χρόνο πως το όνομα Ζαραλίκος χτυπάει άσχημα στην κυβέρνηση. Στις 9 Οκτωβρίου πέρυσι, με αφορμή έναν κώδικα δεοντολογίας που προωθεί το ΕΣΡ, προκειμένου να ελέγξει και τις σατιρικές εκπομπές, γράφαμε: «Επειδή την ενημέρωση την ελέγχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, θέλουν να ελέγξουν και τα υπόλοιπα. Τη σάτιρα, ας πούμε. Κι αν εξαφάνισαν τη σάτιρα από την τηλεόραση (ούτε μία εκπομπή σάτιρας δεν υπάρχει!), θέλουν να τη σβήσουν και από αλλού. Το χιούμορ της Ελληνοφρένειας και οι πλάκες της στους πολιτικούς θα ελέγχονται πλέον από αυτόν τον κώδικα. Όπως και οι εκπομπές που κάνει κάθε Τρίτη ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο YouTube, γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία. Ελληνοφρένεια, Ζαραλίκος και άλλοι θα πρέπει να δίνουν λόγο για τη σάτιρα που κάνουν. Λες και είναι δημοσιογραφικό προϊόν αυτό που ετοιμάζουν. Θα παραβιάζει τη δεοντολογία μια σατιρική εκπομπή και θα τιμωρείται γι’ αυτό; Επικίνδυνα πράγματα. Το όνομα Ζαραλίκος, πάντως, δεν το λέω τυχαία· ακούστηκε στις κυβερνητικές συζητήσεις».

Και τώρα έρχεται ο Άδωνις να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Πηγή: efsyn.rg

124

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση