Στήριξη στη 12χρονη και την οικογένειά της με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο

Στήριξη στη 12χρονη και την οικογένειά της με συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο

Χωρίς σταματημό και με αποφασιστικότητα συνεχίζεται ο αγώνας για τη στήριξη της 12χρονης θύμα trafficking και βιασμών από τον Κολωνό, με αίτημα την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης από το κράτος και τις δομές του, καθώς αυτό το τελευταίο αδιαφορεί εγκληματικά για την παροχή πρόνοιας και προστασίας στην ίδια και την οικογένειά της.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί σε ανακοίνωσή της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, όπου θα διεξάγεται δημοτικό συμβούλιο, την Τρίτη 11/4 στις 16:30, και εκεί αναμένεται να τεθεί από δημοτικά σχήματα το ζήτημα της ανήλικης.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη στήριξη της 12χρονης και της πολυμελούς οικογένειάς της, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη σήμερα να αναπτυχθούν κοινωνικές -και όχι φιλανθρωπικές- δομές παιδικής προστασίας και φροντίδας ευάλωτων οικογενειών», αναφέρει η Επιτροπή.

Και συνεχίζει: «Από τις 23-12-2022 οι συλλογικότητες που στήριξαν τη 12χρονη -επιζώσα παιδοβιασμού, εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, επέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Γενικό Γραμματέα Δήμου κ. Α. Τσιατσιάμη επιστολή με μια σειρά αιτήματα για την ολόπλευρη κοινωνικο-ψυχική και ηθική στήριξη του ανήλικου θύματος trafficking και της οικογένειάς της σε σταθερή βάση και μηνιαίας οικονομικής βοήθειας.

Καμία απόκριση. 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Θα είμαστε εκεί να απαιτήσουμε όσα οφείλει να κάνει -και δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα- μια πολιτεία κοινωνικού δικαίου και πρόνοιας για να προστατέψει και να φροντίσει το παιδί».

Πηγή: efsyn.gr

17

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση