ΟΧΙ στην δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

ΟΧΙ στην δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, καταγγέλλει την δικαστική δίωξη που έγινε κατ’ εντολή εφοπλιστικών κέντρων και της κυβέρνησης εναντίον της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) και του προέδρου της Αντώνη Νταλακογεώργου, η οποία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και αφορά την απεργία στις 10/6/2021.

Η απεργία στις 10 Ιούνη 2021 αφορούσε την εναντίωση στο αντιδραστικό – αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021) και είχε κινητοποιήσει το σύνολο των συνδικάτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες και πολλές εκατοντάδες Σωματεία) στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία. Ταυτόχρονα στον χώρο της Ναυτιλίας η απόφαση για απεργία έγινε με την συμμετοχή και των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων και η συμμετοχή των πληρωμάτων στην αναφερόμενη απεργία ήταν καθολική!

Η επιχειρούμενη δίωξη είναι βαθιά πολιτική πράξη και αποσκοπεί στην υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας και στον εκφοβισμό των Ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων μέσω της επιλεκτικής στοχοποίησης της ΠΕΝΕΝ. Η δικαστική δίωξη τους, αποτελεί ευθεία στοχοποίηση του εργατικού κινήματος.

Καλούμε για την άμεση απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος του Σωματείου της ΠΕΝΕΝ. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και σαφή τρόπο την προσπάθεια εφοπλιστών & κυβέρνησης να χτυπήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στον χώρο του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος.

Όλες & όλοι στη δίκη και τη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Kίνηση “Απελάστε τον Ρατσισμό”

30

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση