Μια ιταλίδα γράφει για την αυτοκτονία ενός 25χρονου χημικού αφρικανού μετανάστη

Μια ιταλίδα γράφει για την αυτοκτονία ενός 25χρονου χημικού αφρικανού μετανάστη

Στα 25 μου, έλειπε ένας μήνα από το πτυχίο μου και μου φαινόταν ότι η ζωή μου και το μέλλον μου χαμογελούσε. Προσπαθούσα να είμαι ανεξάρτητη οικονομικά και έκανα τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της εργασίας. Ήξερα όμως ότι και εάν δεν τα κατάφερνα , είχα ένα σπίτι και μια οικογένεια να με δεχτεί. ¨Ήξερα, όμως. όπως κάνανε άλλα 5 εκατομμύρια Ιταλών μεταναστών στο εξωτερικό, ότι θα μπορούσα να αγοράσω ένα αεροπορικό εισιτήριο και να πάω να αναζητήσω την τύχη μου σε 178 χώρες του κόσμου δείχνοντας απλά το διαβατήριο χωρίς καν την ανάγκη βίζας.

Ο Prince Jerry 25 χρονών, πτυχιούχος Χημικός , αντιμετώπισε ένα απέραντο ταξίδι για να έρθει από ένα από τα μέρη κόλασης του πλανήτη. Και μελετούσε για την αναγνώριση του πτυχίου του στην Ιταλία. Μετά από 3 χρόνια νόμιμης παραμονής του στην Ιταλία, του αφαίρεσαν την μοναδική του δυνατότητα που είχε για να παραμείνει, από την στιγμή που η άδεια παραμονής του για ανθρωπιστικούς λόγους, του αφαιρέθηκε με τον τελευταίο Νόμο που θεσπίστηκε.

Εγώ δεν έκανα κάτι προσωπικά για να αξίζω ότι έχω. Ο Prince Jerry δεν είχε ευθύνες για τις συνθήκες που βίωσε στην χώρα του και σίγουρα πάλεψε πιο πολύ από εμένα για το πτυχίο του.

Αύριο είναι η κηδεία του, γιατί μετά την άρνηση των Ιταλικών αρχών να του παρατείνουν την άδεια παραμονής, αυτοκτόνησε.

Tristan Flo

Πηγή: Ioannis Skarlatos

682