Nοσοκομεία… για μετανάστες

Nοσοκομεία… για μετανάστες

Μagna Carta (απο το εγχειριδιο του ρατσιστή)

Την καταστροφή, μέχρι και στις αποστροφές των λόγων τους έσπειραν οι Γιόζεφ Μέγκελε-Λοβέρδος και Ρούντολφ Ές-Χρυσοχοΐδης, στην κοινή (χυδαία) υπουργική συνέντευξη τύπου την 1η Απριλίου 2012, όπου ανακοίνωσαν τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, αλλά και τη δημιουργία ξεχωριστών χώρων νοσηλείας στα νοσοκομεία για μετανάστες που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα, ώστε να αποτραπεί η μετάδοσή τους σε Έλληνες ασθενείς. Δεν πάει πολύς καιρός που ο ρατσιστής υπουργός της πραξικοπηματικής κυβέρνησης των τραπεζιτών (Α. Λοβέρδος) διατεινόταν πως οι οροθετικές μετανάστριες ιερόδουλες αποτελούν άμεση απειλή για την Ελληνική οικογένεια… και πρέπει να απελαθούν.

Σήμερα, ξεπερνώντας σε ρατσιστικό οίστρο ακόμα και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει πως οι μετανάστες -συνολικά- απειλούν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με σοβαρές, ανίατες ή μη ασθένειες, οι οποίες μεταδίδονται… «από αέρος» (σαν τους πυραύλους… Patriot ίσως), ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε στη δημόσια διαπόμπευση νεαρής οροθετικής ιερόδουλης από τη Ρωσία (29.04.2012) παραχωρώντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες αλλά και τα πλήρη στοιχεία της, επιχειρώντας να υποστηρίξει την ορθότητα των ισχυρισμών του υπουργού Υγείας. Η αισχρή ρατσιστική καμπάνια συνεχίστηκε με τη στοχοποίηση άλλων έντεκα οροθετικών γυναικών, οι οποίες όμως προέκυψαν… γηγενείς, γεγονός που οδήγησε σε έντονο προβληματισμό (ακόμα και στα ΜΜΕ) για τον «κάκιστο σχεδιασμό» του εγχειρήματος της κρατικής μηχανής. Άσχημο πράγμα να σε διαψεύδει η πραγματικότητα… Στο μεταξύ, τα ονόματα των εκβιαστών-προαγωγών, εμπόρων ναρκωτικών, αλλά και των 7000 «νοικοκυραίων πελατών» κρατούνται ως επτασφράγιστα μυστικά στα διπλότυπα μπλοκάκια «διακεκριμένων αστυνομικών οργάνων».
Φαίνεται πως για το διεστραμμένο νου των υπουργοποιημένων μικρονοϊκών ρατσιστών αλλά και των συνεργών τους (ΜΜΕ- ΕΛΑΣ-Φασιστικές συμμορίες) διαδραματίζεται ένα ιδιότυπο είδος πολέμου εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, με «θεμελιώδη βιολογικά όπλα» (τους ίδιους τους ανθρώπους)… Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, ενώ στη χυδαιολογία των καπιταλιστών περί της «Υγειονομικής βόμβας από τους μετανάστες» απάντησαν και οι αρμόδιοι φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ECDC και ΕΙΝΑΠ), καταδεικνύοντας τη συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων (προ των εκλογών…) που δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο. Κοινή -επιστημονική- διαπίστωση όλων είναι πως οι μετανάστες δεν έρχονται άρρωστοι στην Ελλάδα, αλλά αρρωσταίνουν εδώ όπως και οι ντόπιοι, λόγω των συνθηκών διαβίωσης. Άρρωστοι δεν είναι οι ξένοι αλλά οι φτωχοί, εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία.

Τελικά, γιατρέ μου, θα ζήσω;

Στο μεταξύ, για ποια νοσοκομεία γίνεται -αλήθεια- λόγος; Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, τα νοσήλια εκτοξεύθηκαν στα ύψη, οι δωρεάν εξετάσεις καταργήθηκαν ή περιορίστηκαν δραματικά, τα κρεβάτια τόσο στις κλινικές όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκαν σημαντικά, η κρατική επιχορήγηση στο -έτσι κι αλλιώς- υποχρηματοδοτούμενο εθνικό σύστημα υγείας υφίσταται περεταίρω μείωση της τάξης του 55%, οι ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού εντείνονται σταδιακά, ενώ η όποια υποχρέωση επιχορήγησης των νοσοκομείων από το Κράτος πρακτικά αναστέλλεται από το 2013 κι έπειτα. Η δημόσια και δωρεάν Υγεία, το αυτονόητο κεκτημένο όλων των εργαζομένων, ανέργων, παιδιών και συνταξιούχων μετατρέπεται σε δημόσιο εισπρακτικό μηχανισμό, βορά στα σχέδια των καπιταλιστών για την απόλυτη εμπορευματοποίηση της. Το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας και «βελτιώθηκε» για να χωρέσει τις ταξιαρχίες των φασιστών και των καπιταλιστών που επιτίθενται σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Πρώτα οι μετανάστες και αύριο εσύ, ή μήπως νομίζει κανείς πως δεν θα είναι ο επόμενος; Ας μη γελιόμαστε, τα φασιστικά-ρατσιστικά-ναζιστικά παράγωγα (μίσος, βία κ.α.), δεν υπολογίζονται στο ΑΕΠ και δε συμβάλλουν στη μείωση του χρέους.

Η εμπειρία των «πεπραγμένων της φυλής» και άλλες σαχλαμάρες από το… μακρινό παρελθόν… σε μια χώρα πολύ, πολύ μακριά.

Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά στα «ιατρικά χρονικά» όπου διαπιστώνεται η γεωγραφική, φυλετική και ιδεολογική προέλευση των λοιμωδών νοσημάτων αλλά και η επικινδυνότητα μετάδοσης αυτών στο «αμόλυντο Έθνος των υπερήφανων γηγενών». Όταν οι ναζί του Χίτλερ απαγόρευαν στους Εβραίους να ταξιδεύουν χωρίς άδεια με τα τρένα στην κατεχόμενη Πολωνία, οι ναζιστικές εφημερίδες έγραφαν «φορείς μικροβίων αποκλείονται από τους σιδηρόδρομους», ενώ ο εγκλεισμός των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δικαιολογήθηκε -μεταξύ άλλων- και στη βάση της αναγκαιότητας της προστασίας του Γερμανικού Έθνους από την εξάπλωση επιδημικών ασθενειών. Παρόμοια επιχειρήματα εξέφρασε η ναζιστική προπαγάνδα και για την αντιμετώπιση του «κομμουνιστικού κινδύνου».

Ναι μεν, αλλά…

Όπως και να το κάνουμε, έχουν τα δίκια τους και οι καπιταλιστές: Στην πραγματικότητα, οι μετανάστες (η εργατική τάξη στο σύνολό της) είναι -και εκείνοι- φορείς ενός επικίνδυνου «ιού» για τον καπιταλισμό. Φέρουν τον ιό της αντίστασης, της επανάστασης, των εμπειριών του διωγμού, της καταπίεσης, της εξαθλίωσης και του πολέμου, της φρίκης του Καπιταλισμού από τις χώρες όπου προέρχονται και σε εκείνες όπου «φιλοξενούνται». Ένας ιός που μεταφέρεται από αέρος, ξηράς, θαλάσσης, από στόμα σε στόμα, από αγώνα σε αγώνα, από τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές, τα φύλλα των εφημερίδων, ακόμα και από τις κατειλημμένες συχνότητες των ερτζιανών κυμάτων. Είναι ο ιός του αγώνα της εργατικής τάξης για τον σοσιαλισμό και την αταξική κοινωνία.
Και, ναι ρε φασίστες, είναι μεταδοτικός και ανίατος!

Επιμέλεια : Κώστας Διαλυνάς

Η φωτο είναι αφίσα ναζιστικής προπαγάνδας περί ασθενειών. Στο «μικροσκόπιο των ναζί» ξεχωρίζουν εβραϊκά και κομμουνιστικά σύμβολα (αστέρια και σφυροδρέπανα αντίστοιχα)

107

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση