Όλοι και όλες στις 8 Σεπτέμβρη στη διαδήλωση της ΔΕΘ!

Όλοι και όλες στις 8 Σεπτέμβρη στη διαδήλωση της ΔΕΘ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΟΓΚΡΟΜ με ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Tους ΚΟΒΟΥΜΕ τη ΦΟΡΑ στη ΔΕΘ, 8/9 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Όλο και πιο σκληρή γίνεται η πολιτική πείνας της Τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Έχουν ήδη υλοποιήσει το χάρισμα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς. Ένα σκάνδαλο όπου τα αρπακτικά της Πειραιώς (Βαρδινογιάννης, Αγγελόπουλος, Σάλλας κ.α.) πληρώνουν (;) 95 εκατομμύρια για να πάρουν…13 δις ευρώ που επιβαρύνουν το «δημόσιο» χρέος!

Αυτή ήταν η αρχή! Στις εξαγγελίες τους υποσχέθηκαν την εφαρμογή των Μνημονίων και:

  • νέες μειώσεις σε συντάξεις & μισθούς (π.χ. πλήρης κατάργηση «δώρων»)
  • νέα μείωση 600 εκατομμύρια για την Υγεία, που θα διαλύσει περαιτέρω τα νοσοκομεία
  • χάρισμα δημόσιων παραλιών, κτιρίων, αεροδρομίων, επιχειρήσεων, στα χνάρια της Αγροτικής
  • απολύσεις τουλάχιστον 34.000 δημοσίων υπαλλήλων κι εφεδρείες με νέα αύξηση ανεργίας
  • μηδενικές προσλήψεις -την νέα χρονιά διορίζονται πέντε (05!) δάσκαλοι σ’όλη τη χώρα!
  • νέα φοροεπιδρομή με εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης, χαράτσι της ΔΕΗ κι ό,τι άλλο χρειαστούν για να καλύψουν τις τρύπες που ανοίγει η φοροασυλία του κεφαλαίου.

Έχοντας πλήρη συνείδηση της βαρβαρότητάς τους, είναι ενδεικτικό ότι απ’τις μειώσεις μισθών εξαιρούν αστυνομικούς και στρατιωτικούς! Περιμένουν θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων και προετοιμάζουν όξυνση της καταστολής! Οι μόνες παροχές της τρικομματικής είναι η απόλυτη φτώχεια, η αστυνομική βία κι ο ρατσισμός, που λειτουργεί ως προπέτασμα για τη φασιστική τρομοκρατία. Τους τελευταίους 6 μήνες, μόνο τα καταγραμμένα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων ανέρχονται σε περίπου 500.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα πρώτα «μέτρα», ακολουθήθηκαν από την απεργία διαρκείας της Αγροτικής,  κι η απάντηση ήταν η ρατσιστική εκστρατεία Κυβέρνησης, Αστυνομίας και Φασιστικών Συμμοριών. Με κυβερνητική καθοδήγηση η αστυνομία επιδόθηκε σε ένα όργιο 9.000 συλλήψεων και βασανιστηρίων ανθρώπων στο σωρό, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος! Από κοντά οι ναζί της Χ.Α. και άλλων συμμοριών ξυλοκοπούσαν, παρενοχλούσαν σεξουαλικά και σκότωναν μετανάστες. Έτσι, φασιστικά πογκρόμ έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές, από τη Λυκόβρυση της Αθήνας, όπου τη νύχτα μαχαιροβγάλτες Ναζί έστειλαν στο ΚΑΤ έναν μετανάστη, τρομοκρατώντας και τους ημεδαπούς κατοίκους, οι οποίοι κατάφεραν τελικά να τους απομακρύνουν με τις αποδοκιμασίες τους. Μέχρι το Πέραμα, το Ηράκλειο Κρήτης, το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές με παρόμοια περιστατικά. Έως σήμερα υπάρχει ένας επίσημα ρατσιστικός φόνος, με έναν από τους δράστες να κοκορεύεται διαδικτυακά και τους εισαγγελείς να αδιαφορούν προκλητικά -παρά τον ορυμαγδό καταγγελιών από φορείς και οργανώσεις.

Πρόκειται για σταθερή πολιτική επιλογή, που δεν θα «λήξει» αν δε την ξηλώσουμε. Ακριβώς επειδή ο κρατικός ρατσισμός και η φασιστική τρομοκρατία συνοδεύουν Μνημόνια που επίσης δεν θα φύγουν από μόνα τους. Γι’αυτό κι η προσπάθεια επέκτασης του «Ξένιου Δία» κι εκτός Αττικής. Με τις βάρβαρες μεθόδους τους, τα επιτελεία του συστήματος (κυβέρνηση-ΜΜΕ-Ναζί) θέλουν να μας διασπάσουν και να φοβίσουν τους αγωνιστές. Δε θα το πετύχουν!

Απέναντι σε όλα αυτά θα υπάρξουν αγώνες. Το 10μερο ξέσπασμα της Αγροτικής είναι μόνο τα προεόρτια. Όταν οι άνθρωποι απολύονται ή αντιμετωπίζουν κατασχέσεις της εφορίας, θα αντιδράσουν. Στα σωματεία, ακόμη και με αναξιόπιστες ηγεσίες, στις επιτροπές κατοίκων, στις αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανωμένα ή ανοργάνωτα, θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν. Στη διαδήλωση της ΔΕΘ, την πρώτη μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι των κυβερνητικών επιθέσεων και πογκρόμ, τα ποτάμια της οργής ενώνονται. Ο συντονισμός των επιμέρους αγώνων πρέπει βέβαια να συνεχιστεί και μετά τη ΔΕΘ. Ενωτικά, αλλά και μαχητικά. Για να πάρουμε πίσω το αίμα που μας έχουν κλέψει αυτά τα χρόνια. Ξεκινάμε στη ΔΕΘ, 8 Σεπτέμβρη!

ΟΧΙ στα ρατσιστικά πογκρόμ – Αντιφασιστικές επιτροπές δράσης παντού

Δουλειά στους άνεργους – φορολογία στους πλούσιους

Κανένας εργάτης ανασφάλιστος – Κανένας μετανάστης χωρίς χαρτιά

Καμιά ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών – Διάλυση των φασιστικών συμμοριών

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

146

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προσωπικά δεν θα επέλεγα αυτή τη συγκεκριμμένη εικόνα, αν μη τι άλλο διότι δημιουργεί προβλήματα παρεξηγήσεων και… λάσπης εναντίον σας χωρίς λόγο.
    Π.χ.
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/08/226.html
    (ανάρτηση που σας λασπώνει χωρίς ουσιαστικό λόγο)

    Η άποψή μου για το θέμα (που έγραψα και στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα») ειναι η εξής:

    -Αν και δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, σε σχέση με άλλα, και υπερτονίστηκε σημαντικά λόγω αμερικανικού ενδιαφέροντος κατά του Πούτιν, η καταδίκη των Πούσης δεν παύει να είναι απαράδεκτα ανελεύθερη και αυταρχική. Και δυστυχώς δεν είναι και η μόνη. Π.χ. οι ομοφυλόφιλοι καταδικάστηκαν να… περιμένουν 100 χρόνια(!) μέχρι να τους επιτραπεί στη Ρωσία η ίδια παρέλαση που κάνουν ελεύθερα σε πολλές άλλες χώρες.

    Ο καλλιτέχνης της κίνησης “Απελάστε το ρατσισμό” δεν έφτιαξε καν μια αφίσα που να λέει “ζήτω οι Πούση Ράιοτ”, απλά εμπνεύστηκε από μια εικόνα τους και τη χρησιμοποίησε. Το λάσπωμά του, όπως και η λάσπη συνολικά κατά αυτής της Κίνησης (που υπάρχει εδώ και χρόνια) είναι απαράδεκτο εκ μέρους του Lenin-Reloaded και συνιστά μορφή παράνοιας. Διότι έχουνε εντελώς άλλη θεματολογία στο σάητ της Κίνησης από αυτή που θα είχε π.χ. μια βαλτή οργάνωση-μαΪμου που εξυπηρετεί… την αμερικάνικη πολιτική.

  2. Απλούστατα (αν κατάλαβα καλά την ερώτηση) λασπώνεστε διότι συνδέεστε με τον «αμαρτωλό» ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο Χωροφύλακας είναι όργανο.
    Το μπουζούκι είναι όργανο.
    Αρα ο Χωροφύλακας είναι μπουζούκι.

    Η αφίσα σας εκφράζει συμπάθεια για τις Πούση Ράϊοτ.
    Η Αμερική εκφράζει συμπάθεια για τις Πούση Ράίοτ.
    Αρα η αφίσα εκφράζει συμπάθεια για την Αμερική.

    χαχαχα

  3. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση…Αλλά γιατί να ξοδευόμαστε πρώτα για την αισθητική της αφίσσας και όχι το περιεχόμενο; όλοι αυτοί που κάνουν κριτική στην αφίσσα έχουν να προτείνουν κάτι άλλο αντίθετο;εννοώ και στα συνθήματα και στην καμπάνια για την ΔΕΘ… Και by the way η αφίσα είναι εντυπωσιακή και εγώ προσωπικά είμαι κατά του Πούτιν…

  4. Θα συμφωνήσω με τον Ζαχαρία αλλά όντας ο γραφίστας που τη σχεδίασε θα υπερασπιστώ και την επιλογή του εικαστικού. Ναι, δεν είναι κάποια μεγάααλη επαναστάτρια -ούτε Λένιν, ούτε Τσε είναι- αλλά είναι μια κοπέλα που (μαζί με τις υπόλοιπες του γκρουπ και με τον τρόπο που το έκαναν) τα έβαλε με ένα πανίσχυρο καθεστώς και τη στιγμή που εμείς σχολιάζουμε είναι σ’ ένα μπουντρούμι. Αυτοί που λένε ότι αντι-Πούτιν = φιλοαμερικάνοι μου θυμίζουν το: όσοι είν’ ενάντια στον αντισημιτισμό = σιωνιστές. Κάποιοι να θυμίσω θεωρούσαν ότι πράκτορες της cia ξεκίνησαν το Πολυτεχνείο.
    Δίπλα μας σφάζουν και επιτίθενται τα παρακρατικά υποχείρια των καπιταλιστών εργαζόμενους συνανθρώπους μας, την ώρα που μαγειρεύουν το νέο μνημόνιο και την εξαθλίωσή μας κι εμείς θα κολλήσουμε στο αν είναι η πούσι ράιοτ στην αφίσα; Λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

  5. @nikaiotis
    ΕΙΔΑ την θαραλλέα ΚΑΙ φιλική απάντησή σου στο εν λόγω άρθρο, σε σχόλιο εκεί. Κι εγώ τα ίδια θάλεγα περίπου αν ήμουν στη θέση σου.
    Το πρόβλημα όμως το είδες, εκεί. Ανέλαβε ο ένας… φίλος του ιστολόγου να σε λούσει στην ειρωνεία και να σου παραθέσει ένα σωρό στοιχεία, ενδιαφέροντα μεν και σωστά (counterpunch κλπ.) αλλά… επί της ουσίας, ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    Τέλος πάντων… η Κίνησή σας παλεύει εδώ και χρόνια, έχει συκοφαντηθεί πολλές φορές (ιδίως από την ακροδεξιά) και… ο Πούτιν (ή μάλλον το Ρωσικό κράτος) έχει επιδείξει ανατριχιαστικά κρούσματα αυταρχισμού, κατά καιρούς. Αλλά… λασπώνουν ΚΑΙ τον Ζίζεκ που τα κριτικάρει.

    Σιγά μη στηρίξουμε και τον Πούτιν τώρα, επειδή τον είδε εχθρικά η Αμερική.

Γράψτε μια απάντηση