Ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” Θεσ/νίκης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη.

Ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” Θεσ/νίκης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη.

Σήμερα, Κυριακή 2/9/2012, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος στο Χορτιάτη, το οποίο είχε ως αυτουργούς όχι τόσο τους Γερμανούς, μα κυρίως τους έλληνες Ταγματασφαλίτες. Η φασιστική τρομοκρατία αποτελούσε τότε το συμπλήρωμα της κατοχικής πολιτικής που κατέληγε στη λιμοκτονία του λαού.
Οι εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες, κάτοικοι και μη, που παρευρεθήκαμε σήμερα στην εκδήλωση μνήμης, δείξαμε στην πράξη ότι ο αντιφασισμός δεν αποτελεί αποστεωμένη από κάθε πρακτικό συμπέρασμα διακήρυξη, που μπορούν να εμπορεύονται οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, επίγονοι των “Ταγματαλητών”, είτε οι πολιτικοί εκπρόσωποι των “ανώτερων τάξεων”, που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων με τα Μνημόνια της πείνας και της εξαθλίωσης.
Δεν αποτελεί μουσειακό έκθεμα που μπορούν να εκμεταλλεύονται όσοι οργανώνουν τα πογκρόμ της εποχής μας ενάντια στα πιο χτυπημένα κοινωνικά στρώματα, από κοινού με τους σύγχρονους έλληνες Ναζί, καλώντας τους μάλιστα σε εκδηλώσεις μνήμης σαν τη σημερινή.
Ότι επομένως, κατά τη γνώμη μας, οι προσφορότεροι υπερασπιστές της μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού, δεν είναι παρά όσοι αγωνίζονται και σήμερα εναντίον της φασιστικής κτηνωδίας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του ρατσισμού και των κυβερνητικών οικονομικών πολιτικών, όπως και τα άμεσα θύματα όλων αυτών των εγκλημάτων.
Με την μαζική και μαχητική μας παρουσία αποτράπηκε εύκολα η αμαύρωση της επετείου από τους νοσταλγούς των Ολοκαυτωμάτων, αλλά και στιγματίστηκε η ενέργεια του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη και μέρους της παράταξης των ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ. να καλεστούν οι χιτλερικοί χρυσαυγίτες για να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα. Τέλος, αναχαιτίστηκε η απόπειρα της ΕΛ.ΑΣ. και των Μ.Α.Τ. να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα και να περιθωριοποιήσουν το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα, απαγορεύοντάς του την πρόσβαση στις εκδηλώσεις.
Το βασικό συμπέρασμα της σημερινής κινητοποίησης είναι ότι, όντας απροσμέτρητα περισσότεροι, η μαζική, ενωτική και βέβαια μαχητική μας κινητοποίηση μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά τόσο στη ναζιστική βία και την κρατική καταστολή, όσο και στις αντικοινωνικές πολιτικές που τις συνοδεύουν. Αυτό είναι που πρέπει να καθοδηγεί όλες τις επόμενες μάχες που έχουμε να δώσουμε συστηματικά, μέχρι την τελική ήττα του φασισμού και του συστήματος που τον υποθάλπει.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

54

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση