Μακρονήσια για μετανάστες και στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες ονειρεύεται η Χρυσή Αυγή

Μακρονήσια για μετανάστες και στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες ονειρεύεται η Χρυσή Αυγή

Screen Shot 2015-01-18 at 9.49.28 PMΤο 15σέλιδο πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής εμπνέεται από τη δικτατορία του ’67, προκρίνει «μακρονήσια» και καταναγκαστικά έργα για τους μετανάστες και αυξημένη στρατιωτική θητεία για άνδρες αλλά και γυναίκες.

Το «Πολιτικό Πρόγραμμα 2015″ της Χρυσής Αυγής με αναφορές σε πρακτικές της επταετίας των Συνταγματαρχών ως πρότυπο ανάπτυξης, αλλά και επιλογές που συστήνουν την αποστολή των μεταναστών σε μακρονήσια όπου θα εκτελούν καταναγκαστικά έργα.

Ο Τύπος τη Κυριακής παρουσιάζει τους τέσσερις άξονες της «μαύρης» πολιτικής της Χρυσής Αυγής με φόντο τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου μπορεί να βρέθηκε στο στόχαστρο για την ρητορική μίσους και κυρίως για τις ακραίες πράξεις του και όπως φαίνεται από το 15σέλιδο πρόγραμμα του, με υπότιτλο «Οι κλέφτες στη φυλακή, οι Έλληνες στην εξουσία» διατηρεί τις ιδέες ενός ακροδεξιού κόμματος που αναπολεί πρακτικές δικτατορικών καθεστώτων.

Τα τέσσερα σημεία του προγράμματος

1. Αγροτική ανασυγκρότηση στα πρότυπα της Χούντας. Το πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει την διαγραφή των χρεών των Ελλήνων αγροτών, όπως είχε συμβεί και στην περίοδο της δικτατορίας και έδωσε, όπως ισχυρίζεται το κείμενο, ώθηση στην αγροτική οικονομία. Στη συνέχεια, προτείνουν τη σύσταση ταμείου που θα επιδοτεί την αγροτική παραγωγή, το οποίο θα χρηματοδοτείται από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

2. «Μακρονήσια» και καταναγκαστικά έργα για του μετανάστες. Φυσικά η ρητορική τους απέναντι στους μετανάστες είναι ακόμη πιο ακραία. Αναφέρονται σε «λαθρομετανάστες εισβολείς που αποτελούν ασύντακτο στρατό, που αποσυνθέτει την κοινωνική δομή και αλλοτριώνει την εθνική ταυτότητα». Το κόμμα λοιπόν προτείνει «μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους» να «προβλέπεται μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων». Το κείμενο συνεχίζει λέγοντας: «Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις, που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα. Εκτός όμως από την παραμονή τους σε ξερονήσια, οι μετανάστες προβλέπεται σύμφωνα με το κόμμα να «εκτίουν τις ποινές τους σε χώρους κράτησης, όπου θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου».

3. Πολιτική ηγεσία από τις Δυνάμεις Ασφαλείας σε στρατό και αστυνομία. «Πλήρης απεξάρτηση των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού. Ο υπουργός και οι υφυπουργοί Άμυνας θα προέρχονται υποχρεωτικά από το Στράτευμα (…) Επανίδρυση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, με υπουργό που θα προέρχεται υποχρεωτικά από τις τάξεις των μάχιμων αξιωματικών. Απόσυρση των γραφιάδων και κομματαρχών από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.»

4. Υποχρεωτική θητεία και για τις γυναίκες, αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους και το τέλος του σχολείου και αύξηση του χρόνου στράτευσης. Συγκεκριμένα σημειώνεται: «Στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Οι γυναίκες σε μη μάχιμες θέσεις στα αστικά κέντρα και όλοι οι άνδρες σε μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου.

Φωτογραφία: Sooc.gr

Πηγή: news247 μέσω https://lefterianews.wordpress.com

289

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση