Κιθ Μουν, άγγλος μουσικός, ντράμερ των Who (23/8/1946 – 7/9/1978)

Κιθ Μουν, άγγλος μουσικός, ντράμερ των Who (23/8/1946 – 7/9/1978)

Screenshot_90

Ο Κιθ Τζoν Μουν (Keith John Moon, 23 Αυγούστου 1946 – 7 Σεπτεμβρίου 1978) ήταν Βρετανός μουσικός, γνωστότερος ως ο ντράμερ του βρετανικού συγκροτήματος The Who. Είναι, επίσης, γνωστός για τον μοναδικό τρόπο που έπαιζε ντραμς, καθώς και για την εκκεντρικότητά του. Στο γνωστό περιοδικό Rolling Stone, ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών. Το παίξιμό του συνεχίζει να επαινείται από διάφορους κριτικούς.
 
Εντάχθηκε στους The Who, σε ηλικία 17 ετών. Ο Μουν, εκτός από τη συνεργασία του με τους The Who, συνεργάστηκε και με τα μελλοντικά μέλη των Led Zeppelin, επάνω σε διάφορα έργα. Επίσης, κυκλοφόρησε σόλο άλμπουμ το 1975. Σε ηλικία 32 ετών, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Παιδική ηλικία
Ο Μουν γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1946 στο Λονδίνο, από τον μηχανικό Άλφρεντ Μουν και την καθαρίστρια Καθλίν Μουν. Έδειξε ενδιαφέρον για την μουσική σε νεαρή ηλικία και ήταν μέτριος μαθητής. Στα 14 του χρόνια η μητέρα του του δώρισε το πρώτο του σετ τυμπάνων και δύο χρόνια αργότερα εντάχθηκε στους The Escorts.[3] Στα τέλη του 1962, έγινε μέλος των Beachcombers και το 1964σχημάτισε τους The Who μαζί με τον Πιτ Τάουνσεντ, τον Ρότζερ Ντάλτρι και τον Τζον Εντουίστλ.

The Who

Οι Who ιδρύθηκαν το 1964 στο Λονδίνο. Το συγκρότημα άλλαξε πολλές φορές το μουσικό του είδος, καθώς και το όνομά του. Αφού σταθεροποιήθηκαν στο τελικό τους όνομα και μουσικό είδος, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους σίνγκλ, το I Can’t Explain, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώτος τους δίσκος, που περιέχει και το τραγούδι που αναφέρθηκε προηγουμένως, ονομάστηκε My Generation και περιλαμβάνει το ομώνυμο τραγούδι, όπως και το The Kids Are Alright. Ακολούθησαν πολλοί επιτυχημένοι δίσκοι, όπως τα: A Quick One, The Who Sell Out και Tommy. Τ

ο 1971, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον δίσκο Who’s Next, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος τους εμπορικά δίσκος, ο οποίος έφτασε μέχρι το #4 στις ΗΠΑ και στο #1 στη Μεγάλη Βρετανία.πηγή: wikipedia.org

316

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση