Λίγος κόσμος και «πορτιέρηδες» στην αγρυπνία κατά των gay που έκανε ο Άνθιμος

Λίγος κόσμος και «πορτιέρηδες» στην αγρυπνία κατά των gay που έκανε ο Άνθιμος

Picture1

Μπορεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος να είχε καλέσει σε μαζική συμμετοχή για την αγρυπνία κατά του Gay Pride, αλλά ούτε ο ίδιος δεν πήγε στο ναό ενώ λίγοι ήταν και οι πιστοί που έδωσαν το παρών στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο μήνυμα της Ιεράς Μητρόπολης αναφερόταν ανέφερε ότι θα τελεστεί αγρυπνία, προκειμένου να «αντιμετωπιστεί ποιμαντικά και αποτρεπτικά, η δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων».

Αυτό που δεν αναφέρονταν κάπου ήταν η ύπαρξη face control έξω από το ναό.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr και το karfitsa.gr την είσοδο του ναού φυλούσαν κάποια άτομα που επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των δημοσιογράφων.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων τα άτομα αυτά δεν είχαν καμία σχέση με τη διοργάνωση της αγρυπνίας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων που όπως είπε ο Μητροπολίτης δεν σχετίζονται με τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό έστειλα αμέσως τον πρωτοσύγκελο στο σημείο για να διευκολύνει το έργο των δημοσιογράφων. Τέτοιες πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τις καταδικάζω. Τα άτομα αυτά είναι άγνωστα σε μένα και δεν έχουν κανέναν ρόλο στη Μητρόπολη» δήλωσε ο Άνθιμος, στο thestival.gr.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει να κρύψει κάτι και δεν εμποδίζει σε κανέναν να περάσει εντός του Ναού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να σέβονται τη στιγμή κατά την οποία οι πιστοί προσεύχονται.

Πηγή:http://t-zine.gr

 

176

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση