Φάτος Ρόσα: “Εγώ ο λαθρομετανάστης”

Φάτος Ρόσα: “Εγώ ο λαθρομετανάστης”

1Ο Φάτος Ρόσα ποτέ δεν έκρυψε ότι ήρθε στην Ελλάδα με τα πόδια από την Αλβανία, όταν ήταν μικρό παιδί. Αμούστακο, όπως, έλεγαν οι παλιότερες γενιές. Ποτέ δεν έκρυψε όσα έζησε, όσα πέρασε, όσα ζει και βιώνει καθημερινά.

Οταν μας είπε ότι γράφει ένα βιβλίο με όσα πέρασε, το φτωχικό χωριό που γεννήθηκε, αλλά και την αντιμετώπιση που είχε – και δυστυχώς συνεχίζει να έχει από κάποιους ανεγκέφαλους- χάρηκαμε πάρα πολύ.

Το βιβλίο του “Εγώ ο λαθρομετανάστης” είναι μια κατάθεση ψυχής. Περιγράφει αναλυτικά όσα βίωσε και βιώνει, τη δύσκολη πραγματικότητα, τον ρατσισμό, αλλά και την αλληλεγγύη.

Λίγα λόγια από τον ίδιο για το βιβλίο του:

“Ο μετανάστης είναι της γης ο κολασμένος. Μια φορά μετανάστης, μια ζωή μετανάστης. Το βιβλίο αυτό είναι μια μαρτυρία ψυχής σε έναν κόσμο χωρίς ψυχή. Μέσα από το βιβλίο αυτό θέλω να μοιραστώ τις προσωπικές μου εμπειρίες, όπως εγώ τις έχω ζήσει. Μαρτυρίες από την παιδική μου ηλικία, ξεκινώντας από το φτωχό χωριό όπου γεννήθηκα, τα πρώτα μου χρόνια στην Ελλάδα σαν “λαθρομετανάστης”, τα επόμενα χρόνια της προσπάθειάς μου να ενταχθώ στην ελληνική κοινωνία με τα καλά και τα κακά της – δύσκολα χρόνια αλλά και ωραία.

Ο Αλβανός “λαθρομετανάστης” είναι ο πιο παρεξηγημένος στην Ελλάδα, κάτι που θα το διαπιστώσετε στη μαρτυρία μου. Μέσα απ’ αυτήν απαντώ σε κείνους που έχουνε αρνητική όψη για τον Αλβανό “λαθρομετανάστη”, αλλά ταυτόχρονα απαντώ και σε όσους έχουνε κι εκείνοι λάθος εντύπωση για τους Έλληνες. Το να είσαι “λαθρομετανάστης” δεν είναι εύκολο, αλλά το να σε αποδέχονται σαν “λαθρομετανάστη” και πάλι δεν είναι εύκολο”.

1

Πηγή: https://newreport.gr

565

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση