Ξυλοκόπησαν πρόσφυγες μπροστά στα παιδιά τους

Ξυλοκόπησαν πρόσφυγες μπροστά στα παιδιά τους

1Τη βάναυση κακομεταχείριση από άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής γνώρισε από πρώτο χέρι ο Αλαντίν, που μαζί με άλλους πρόσφυγες από τη Συρία ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα παιδιά του.

Σε βίντεο που δημοσίευσε χθες το BBC ο ίδιος και η γυναίκα του καταγγέλλουν πως όταν τον Ιανουάριο του 2017 προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελλάδα πάνω σε πλεούμενο, μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής τούς επιτέθηκαν, ενώ ο ξυλοδαρμός έγινε χειρότερος αφότου συνελήφθησαν.

Ο Αλαντίν κατέγραψε με το κινητό του το περιστατικό κατά το οποίο οι πρόσφυγες φώναζαν απεγνωσμένα. «Άρχισαν να χτυπούν τους άντρες. Δεν μπορούσαμε να τους πλησιάσουμε. Τραβήξαμε τα παιδιά στην άκρη γιατί φώναζαν για τους πατέρες τους. Τρόμαξα για τον σύζυγό μου» τονίζει η Bushra. «Αυτό ήταν το ταξίδι μας» λέει ο Αλαντίν.

Και οι δύο ζουν τώρα στην Ελλάδα, όπου έφτασαν με άλλη βάρκα. Περίπου 50 πρόσφυγες κάθε μέρα συνεχίζουν να επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα με πλοίο, όπως μεταδίδει στο ρεπορτάζ το BBC, που αναρωτιέται μήπως η Άγκυρα το παρατραβάει.

BBC

Πηγή: http://www.efsyn.gr

58

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση