Χρησιμοποίησαν ακόμη και τη Μαφάλντα στην προπαγάνδα κατά των αμβλώσεων

Χρησιμοποίησαν ακόμη και τη Μαφάλντα στην προπαγάνδα κατά των αμβλώσεων

Οργισμένη ανακοίνωση από τον Κίνο, τον εμπνευστή του θρυλικού κόμικ

Η συζήτηση για τις αμβλώσεις στην Αργεντινή έχει φουντώσει, καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί τον εθελούσιο τερματισμό κυήσεων θα συζητηθεί στη Γερουσία των Αύγουστο. Μέσα σε έναν πόλεμο προπαγάνδας, όμως, για το ζήτημα, κάποιοι φρόντισαν να εμπλέξουν και τη θρυλική Μαφάλντα.

Το αγενέστατο και πανέξυπνο κορίτσι που εμπνεύστηκε πριν από περίπου πενήντα χρόνια ο Κίνο ( Χοακίν Λαβάδο) εμφανίζεται σε ένα στριπάκι να φοράει μπλε φουλάρι (το σύμβολο της εναντίωσης στις αμβλώσεις) το οποίο γράφει πάνω «σώζουμε δύο ζωές». Μαζί με το σκίτσο εμφανίζεται και μία ατάκα του Κίνο, ο οποίος αναφέρει ότι η Μαφάλντα«δεν φοράει πράσινο φουλάρι διότι το χρώμα της είναι το φωτεινό μπλε».

Η αντίδραση του 86χρονου διάσημου σκιτσογράφου δεν άργησε να έρθει με τον Κίνο να δηλώνει «Δεν το ενέκρινα, δεν αντανακλά τη δική μου θέση».

Με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ο σκιτσογράφος εξήγησε πως «κυκλοφόρησαν εικόνες με τη Μαφάλντα να φοράει μπλε φουλάρι, που συμβολίζει την αντίθεση στον νόμο για τον εθελούσιο τερματισμό της κύησης. Δεν έχω δώσει την έγκρισή μου, αυτό δεν αντανακλά τη δική μου θέση, απαιτώ να αποσυρθούν».

Ο σκιτσογράφος πρόσθεσε ότι πάντα ήταν πιστός στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά και των δικαιωμάτων των γυναικών ειδικά.

Το πράσινο φουλάρι είναι από το 2003 στην Αργεντινή σύμβολο της εθνικής εκστρατείας με αίτημα νόμιμες, ασφαλείς και δωρεάν αμβλώσεις.

Το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τον εθελούσιο τερματισμό της κύησης θα εξεταστεί την 8η Αυγούστου στη Γερουσία. Έχει εγκριθεί ήδη από τη Βουλή.

Πηγή: http://www.efsyn.gr

 

 

148

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση