Ο Carlos Latuff μιλάει για την εκλογή του Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Ο Carlos Latuff μιλάει για την εκλογή του Μπολσονάρου στη Βραζιλία

Ο γνωστός σκιτσογράφος και ακτιβιστής Carlos Latuff μιλάει για την εκλογή του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου στην Βραζιλία.

«Είναι μια τραγωδία για τη Βραζιλία. Για πρώτη φορά ένας ξεκάθαρα φασίστας εκλέγεται πρόεδρος», δηλώνει ο Carlos Latuff, σχολιάζοντας την εκλογή του ακροδεξιούρατσιστήμισογύνη και νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στην προεδρία της χώρας.

 

Όπως εξηγεί ο γνωστός σκιτσογράφος και ακτιβιστής, οι καλοί αλλά και οι κακοί χειρισμοί των τεσσάρων κυβερνήσεων του Κόμματος των ΕργαζομένωνPT των προηγούμενων χρόνων έφεραν και την εκλογή του ακροδεξιού Μπολσοναρου. Ένας από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης του PT ήταν η απόφαση για συνεργασία στο κοινοβούλιο με τα δεξιά κόμματα  προκειμένου να κυβερνήσει. Αυτή η κίνηση, σύμφωνα με τον Λατούφ, ήταν μεγάλο λάθος που οδήγησε στην ενίσχυση των δεξιών δυνάμεων και ιδιαίτερα των ευαγγελιστών. Από την άλλη πλευρά, όπως μας λέει «τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του PT και βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους ήταν η σωστή κίνηση η οποία όμως προκάλεσε την οργή της μεσαίας τάξης αλλά και των ελίτ.»

 

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, όπως μας εξηγεί, και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ έκανε τους φασίστες σε όλο τον κόσμο να αποθρασυνθούν και να εκδηλωθούν χωρίς ντροπή. Ενώ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του κλίματος έπαιξαν και τα ΜΜΕ τα οποία παρουσίασαν το κόμμα του Λούλα και της Ρούσεφ ως το πιο διεφθαρμένο κόμμα στη χώρα, κάτι που όπως εξηγεί ο Λατούφ δεν ισχύει, «στη Βραζιλία η διαφθορά είναι ένα συστημικό πρόβλημα, δεν έχει να κάνει με ένα και μόνο κόμμα. Και φυσικά τα λεγόμενά του το αποδεικνύει και το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί γερουσιαστές του κογκρέσου ανεξαρτήτως κόμματος εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς

Πηγή: 3pointmagazine.gr

331

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση