Απαθρακώθηκαν 3 πρόσφυγες σε νεο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

Απαθρακώθηκαν 3 πρόσφυγες σε νεο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

Νέα τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύματα πρόσφυγες σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Καβάλα, πριν την έξοδο για Κεραμωτή.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν 3 νεκροί, οι οποίοι απανθρακώθηκαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε, όταν αυτό προσέκρουσε πάνω σε νταλίκα που είχε ανατραπεί στο οδόστρωμα τη νύχτα.

Δίπλα από το καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τραυματισμένοι  άλλοι έξι πρόσφυγες.

Σημειώνεται  ότι η νταλίκα είχε ανατραπεί από τις 2:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αλλά το ΙΧ με τους πρόσφυγες αγνόησε την σήμανση απαγόρευσης της Εγνατίας Οδού , συνέχισε την πορεία του και κάποια στιγμή καρφώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στην νταλίκα που είχε ανατραπεί πάνω στο οδόστρωμα.

Το ρεύμα προς Καβάλα παραμένει κλειστό.

ΑΛΛΟΙ 11 ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ

Τραγικό θάνατο βρήκαν στις 13 Οκτωβριου ένδεκα πρόσφυγες όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα και τα δύο οχήματα να τυλιχτούν στις φλόγες.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε το πρωί, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας–Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο απανθρακωμένους  και τους ένδεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού, 39χρονος Ελληνας, απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.

Όλα αυτά αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο ότι τα μέτρα καταστολής και η συμφωνία ΕΕ – κυβέρνησης – Τουρκίας μεγαλώνουν τη μαύρη λίστα με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, είτε στην Εγνατία είτε στο Αιγαίο. Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο από τη φτώχεια και τον πόλεμο, τόσο τα δρομολόγια των διακινητών θα γίνονται πιο επικίνδυνα.

Πηγή: https://www.presspublica.gr, , https://atexnos.gr

176

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση