Ο δήμος Λιβαδειάς ανακάλεσε την παραχώρηση χώρου για τη φιλοβασιλική εκδήλωση της 21ης Απριλίου μετά τις αντιδράσεις

Ο δήμος Λιβαδειάς ανακάλεσε την παραχώρηση χώρου για τη φιλοβασιλική εκδήλωση της 21ης Απριλίου μετά τις αντιδράσεις

Στην ανάκληση της απόφασης για την παραχώρηση χώρου της δημοτικής αρχής Λιβαδειάς στο κόμμα βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα» προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική απόφαση, μετά την αντίδραση κομματικών, συνδικαλιστικών, αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς και πολιτών, που προκάλεσε η αρχική απόφαση. Δεύτερη ακύρωση νοσταλγών της χούντας των συνταγματαρχών μέσα σε λίγες ημέρες.

Την Παρασκευή, η απόφαση του δήμου Λιβαδειάς να παραχωρήσει αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου στην Κρύα, στο κόμμα των βασιλοφρόνων «Εθνική Ελπίδα», στις 21 Απριλίου, ανήμερα του χουντικού πραξικοπήματος, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της «Αντιφασιστικής Ομάδας Λιβαδειάς», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λιβαδειάς, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς και των συνεργαζόμενων σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ – Δημοσίου – ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς. 

Στις ανακοινώσεις – καταγγελίες τους, άπαντες κατηγορούσαν τη δημοτική αρχή για την απόφασή της να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο στο φιλοβασιλικό μόρφωμα της ΕΘ.ΕΛ., ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 2010, έχει πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, και κύριος στόχος του είναι η «επαναφορά της βασιλευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ στον θρόνο της Ελλάδας».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις σε επίπεδο ανακοινώσεων και κοινωνικών δικτύων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απόφασης της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής της Γιώτα Πούλου, το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής σε ευσπευσμένη απόφαση ανάκλησης «της διάθεσης της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 στο κόμμα «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ» για την παρουσίαση υποψηφίων της Ευρωβουλής».

Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της διάθεσης του δημοτικού χώρου, «καθότι   η 21η Απριλίου είναι μια αποφράδα ημέρα για τον Ελληνικό λαό , κατάλυσης όλων των δικαιωμάτων , των ελευθεριών και των θεσμών της δημοκρατίας   και επιβολής για μία επταετία στυγνής δικτατορίας στην Ελλάδα».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως παρότι οι αντιδράσεις ήταν πολλαπλές, η δήμαρχος, Γ. Πούλου, σε ανακοίνωσή της καταφέρθηκε κατά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατηγορώντας την για «υποκρισία και προεκλογικό λαϊκισμό», διαμαρτυρόμενη για τη στάση της και την ανακοίνωσή της για το ζήτημα.

Διαβάστε το δελτίου τύπου της δημάρχου Λιβαδειάς: 

Η υποκρισία και ο προεκλογικός λαϊκισμός της Δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν έχουν όρια.

Στη διακομματική διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2019, πριν ακριβώς από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κοτσικώνας είχε συμφωνήσει να μη συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παραχωρηθεί η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου “Χρήστος Παλαιολόγος” στον κ. Δάρρα Κων/νο υποψήφιο Ευρωβουλευτή της παράταξης “Εθνική Ελπίδα”, γεγονός που επιβεβαιώνουν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα, η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε ανακοίνωση όπου αντί να καταγγέλλει τη χούντα και τα ακροδεξιά μορφώματα, καταγγέλλει αποκλειστικά τη Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή.

Επιπλέον αλλάζοντας θέση, ο κ. Κοτσικώνας αιτήθηκε την διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποφασιστεί η μη παραχώρηση της αίθουσας, αίτημα το οποίο υιοθετήθηκε από τη Δήμαρχο και τους Δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η “Λαϊκή Συσπείρωση” ότι δεν είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός θεματοφύλακας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η Δημοτική αρχή έχει τοποθετηθεί ενάντια στο φασισμό και τα μορφώματά του δημόσια.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κάνει ξανά έκκληση για πολιτικό πολιτισμό στο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και των παρατάξεων.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη δημοτική αρχή που αναγκάζεται να ανακαλέσει απόφασή της για παραχώρηση δημοτικού χώρου σε νοσταλγούς της χούντας, καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο δήμος Κορωπίου ανακάλεσε την απόφασή του να παραχωρήσει χώρο του δημαρχείου στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, μετά από τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν στη δημοσιοποίηση της απόφασης.

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

147

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση