Αγαπητέ Αρκά, καλύτερα ένας φανατικός ηλίθιος παρά κάποιος που ξεπλένει τον φασισμό

Αγαπητέ Αρκά, καλύτερα ένας φανατικός ηλίθιος παρά κάποιος που ξεπλένει τον φασισμό

«Φανατικοί ηλίθιοι» φαίνεται να είναι για τον Αρκά όλοι αυτοί που έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά τον τελευταίο του σκίτσο, που ήθελε να καυτηριάσει τις κινήσεις της κυβέρνησης για τη μεσαία τάξη.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο φαίνεται ένα άνδρας, ο οποίος ανήκει στη μεσαία τάξη, όπως αφήνεται να εννοηθεί και λέει τα παρακάτω λόγια.

«Μου είπαν πως είναι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. Με γονάτισαν με θηριώδεις εισφορές και εκδικητική φορολογία. Δεν μίλησα.

Όταν μου έσπασαν το μαγαζί με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα. Δεν μίλησα. Όταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Και πάλι δεν μίλησα.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα ψήφισα! Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. ΤΩΡΑ! Ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πάλι δεν μιλάω».

Μάλιστα, οι διαχειριστές της σελίδας απάντησαν στα σχόλια κάνοντας λόγο για τρολ που απειλούν με report. «Τα γελοία τρολ απειλούν με ρηπόρτ τη σελίδα μας παρερμηνεύοντας δολίως την ατάκα του σκίτσου. Αν ο Αρκάς ήθελε να γράψει αυτά που υπονοούν θα τα έγραφε ευθαρσως χωρις να τους φοβηθεί. Ας κάνουν όσα ρηπορτ θέλουν. Όση και να είναι η λύσσα τους να είναι σίγουροι ότι δεν μπορούν να φιμώσουν αυτή τη σελίδα», ανέφεραν.

Λίγο αργότερα, ένα άλλο σκίτσο ανέβηκε στη σελίδα με το εξής μήνυμα: «Μην προσπαθείς να αλλάξεις άποψη σε έναν φανατικό ηλίθιο. Χάνεις τον καιρό σου και φανατίζεις περισσότερα τον ηλίθιο».

Είναι σαφές όμως ότι η τέχνη έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Ένα απ΄αυτά είναι και να ξεπλένει τον φασισμό. Πολλά τα παραδείγματα στον παρελθόν, δυστυχώς αρκετά και στις μέρες μας. Το εν λόγω σκίτσο είναι δυστυχώς ένα απ΄αυτά.

Ας μην πούμε άλλα κι ας κλείσουμε μ΄αυτό.

The Bloopers Team

Πηγή: avmag.gr

746

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση