Το μεγάλο ευχαριστώ του Συλλόγου «Πρόοδος» στους Καλύμνιους

Το μεγάλο ευχαριστώ του Συλλόγου «Πρόοδος» στους Καλύμνιους

Συμπολίτες μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας, με τους κατοίκους του μικρού ακριτικού μας νησιού, τους γείτονες, τους φίλους, τους δικού μας ανθρώπους, για να σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Είναι γνωστό ότι ειδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χιλιάδες κυνηγημένοι άνθρωποι, από τον πόλεμο και τη φτώχεια, πέρασαν τα σύνορα της χώρας, και αναζήτησαν καταφύγιο από το θάνατο και τη δυστυχία ή χάθηκαν για πάντα. άταφοι και άκλαυτοι, στα νερά μας.

Οι πόλεμοι που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή μας, αφήνουν πίσω τους ρημαγμένες χώρες, κατεστραμμένες ζωές, νεκρούς και απόγνωση.

Όλα στο όνομα του κέρδους και της άγριας εκμετάλλευσης τόπων και ανθρώπων.

Τα ζήσαμε κι εμείς ως λαός και καταφύγαμε κι εμείς ως πρόσφυγες και ως μετανάστες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Αυτή ίσως η εμπειρία μας όπλισε με ανθρωπιά και ιστορικό φιλότιμο.

Εσείς, με τη συνδρομή σας σε φαγητό, ρούχα, φάρμακα και μια ανοιχτή αγκαλιά, γίνατε η μεγάλη καρδιά της αλληλεγγύης που τάισε, έντυσε και παρηγόρησε χιλιάδες ανθρώπους, ικέτες σωτηρίας στο νησί μας.

Εμείς γίναμε μόνο τα χέρια σας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας πούμε πως είμαστε περήφανοι για το λαό του μικρού μας νησιού, που σε μια εποχή, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, ρατσισμού και φιλοτομαρισμού αλλά και σκληρής οικονομικής κρίσης,  ξεπέρασε την άγρια προπαγάνδα, τον εκφασισμό και την παλιανθρωπιά, ανταποκρίθηκε  και συνεχίζει ν’ ανταποκρίνεται σ ένα ιστορικό χρέος και σε μια απαράβατη ανθρώπινη συνθήκη.

Την ίδια στιγμή, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και στο Νοσοκομείο Καλύμνου, μαζί με τους οποίους βιώσαμε ανείπωτες στιγμές δυστυχίας και εντάσεων και συνεχίζουμε να βιώνουμε μικρές και μεγάλες δυσκολίες κι ωστόσο  ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν πάντα με συνέπεια. Είναι προς τιμή τους πως, χωρίς να αποστούν από το υπαλληλικό τους καθήκον, μπόρεσαν να  κρατήσουν ως πρώτο γνώμονα την ανθρωπιά.

Συμπολίτες μας,

σε μια εποχή άγριου εκβαρβαρισμού, ιστορικής άγνοιας και παλιάνθρωπης προπαγάνδας, δείξαμε πως ξέρουμε καλά, πως  εχθρός του φτωχού δεν είναι ο φτωχότερος, και  καμιά πατρίδα δεν απειλήθηκε από τα θύματα των πολέμων και της φτώχειας.

Είμαστε στην ίδια πλευρά με τους κυνηγημένους όλης της Γης και μαζί θα στηριζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς πόλεμο και εκμετάλλευση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κάλυμνος, 6/11/2019

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Νίνα Γεωργιάδου                  Πόπη Γαλανομάτη

Πηγή: https://kalymnosola.com

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση