Λονδίνο: Στόχος φασιστών καταστήματα και συναγωγή στο Λονδίνο

Λονδίνο: Στόχος φασιστών καταστήματα και συναγωγή στο Λονδίνο

Aπό το ρεπορτάζ του in.gr

Στόχος αντισημιτιστών έγινε μια συναγωγή και αρκετά καταστήματα στο Λονδίνο, ενώ γιορτάζεται ακόμα η εβραϊκή γιορτή, Χανουκά.

Οι δράστες ζωγράφισαν με σπρέι το εβραϊκό σύμβολο δίπλα από το «9 11», σε αρκετά κτίρια στο Χάμπστεντ και στο Belsize Park, συμπεριλαμβανομένου και της συναγωγής στο Νότιο Χάμπστεντ.

Τα γκράφιτι φαίνεται να αναφέρονται σε μια αντισημιτική συνωμοσία θεωρίας, σύμφωνα με την οποία, οι Εβραίοι ευθύνονται για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνά την υπόθεση ως πιθανό έγκλημα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα.

Ο Oliver Cooper, μέλος των Συντηρητικών και μέλος του συμβουλίου του Χάμπστεντ, δήλωσε ότι είχε περάσει την Κυριακή κάνοντας πρωινές περιπολίες στη γειτονιά μετά από αναφορές «τρομαγμένων» κατοίκων στο Κοινοτικό Σύστημα Ασφάλειας (CST), ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που προστατεύει την εβραϊκή κοινότητα.
«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν σοκ και φρίκη», αναφέρει στον βρετανικό Guardian ο Cooper. «Στο παρελθόν έχω καταγγείλει κι άλλες φορές αντισημιτικά γκράφιτι στο Χάμπστεντ, συμπεριλαμβανομένης μιας απαγορευμένης νεοναζιστικής ομάδας, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι που να προσεγγίζει αυτό το βαθμό».
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε συλλήψεις, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να έχουν δει κάτι να το αναφέρουν στις αρχές.

49

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση