Καταγγελία για τις συνθήκες στις αποθήκες εφοδιασμού τροφίμων

Καταγγελία για τις συνθήκες στις αποθήκες εφοδιασμού τροφίμων

Μια σοβαρή καταγγελία έφτασε απόψε στο mail της parallaxi. Αφορά τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται τις ημέρες αυτές οι άνθρωποι που τροφοδοτούν τον κλάδο των σούπερ μάρκετ με προϊόντα. Συγκεκριμένα η καταγγελία αφορά μεγάλη εταιρία εφοδιασμού με αποθήκες λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη στα όρια του νομού Πέλλας.

”Εργάζομαι στην εφοδιαστική αλυσίδα μεγάλης πανελλαδικής αλυσίδας. Όπως καταλαβαίνεις, οι ρυθμοί και τα ωράρια που μας επιβάλλουν οι μέρες αυτές είναι τρελοί έως και απάνθρωποι. Το ωράριο εργασίας τους είναι τουλάχιστον 10 ωρο, με απίστευτη σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση. 200 περίπου άνθρωποι βρισκόμαστε επί τόσες ώρες σε μία αποθήκη… Κανείς δεν έχει μεριμνήσει να μας δοθούν μάσκες, ενώ γάντια μας έδωσαν μόλις χθες τα οποία όμως ήδη εξαντλήθηκαν!!! Οι περισσότεροι έχουν παιδιά, ηλικιωμένους γονείς και κάποιοι έχουν και προβλήματα υγείας. Κανείς όμως δεν νοιάζεται!.

Δεν έχει ενημερωθεί κανείς για τις ειδικές άδειες, ακυρώθηκαν όλες οι άδειες όσων είχαν το διάστημα αυτό και όλα συνεχίζονται κανονικά!!

Γιατί πρέπει να βγει η δουλειά! Με τι κόστος όμως; Σήμερα διέρρευσε πως ένας συνάδελφος δεν θα πάει στη δουλειά γιατί έχει πυρετό! Και έχει και η γυναίκα του πυρετό! Και ένας ακόμη με τα ίδια συμπτώματα απλά πήγε σπίτι του. Και τώρα; Περιμένουμε μέχρι να αρχίσουν να «πέφτουν» ο ένας μετά τον άλλον; Σε περίπτωση που αυτός ο άνθρωπος έχει τον ιό, τι διασπορά θα υπάρξει τις επόμενες ώρες; Βασικά τι διασπορά υπάρχει ήδη αφού αυτός εργαζόταν μέχρι χθες!! Ας γίνει κάτι άμεσα. Ας σκεφτεί κάποιος και αυτούς που εργάζονται σε όλες τις αποθήκες τις ημέρες αυτές!!”

Η καταγγελία αφορά συγκεκριμένη εταιρία όμως οι συνθήκες προφανώς είναι παρόμοιες τις ημέρες αυτές και σε άλλες εταιρίες που εξυπηρετούν την τροφοδοσία των σούπερ μάρκετ. Μήπως ένας αιφνιδιαστικός έλεγχος θα ήταν ένα πρώτο βήμα;

πηγή:parallaximag.gr

41

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση