“Vaffanculo Salvini” – Με ντομάτες και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον αρχηγό της Λέγκας στη Νάπολη

“Vaffanculo Salvini” – Με ντομάτες και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον αρχηγό της Λέγκας στη Νάπολη

Ο Σαλβίνι, φυγαδεύτηκε άρον – άρον με το αυτοκίνητο, χωρίς να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του βόλτα στα καταστήματα της πόλης.

Μόλις 5,5 λεπτά κράτησε η ομιλία του Ματέο Σαλβίνι στο Τόρε ντελ Γκρέκο της Νάπολης, στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας σε διάφορες περιοχές της χώρας ενόψει των περιφερειακών εκλογών στις 20-21 Σεπτέμβρη. Το συγκεντρωμένο πλήθος τον υποδέχτηκε με βρισιές, σφυρίγματα, ντομάτες και συνθήματα όπως “Ρατσιστή”, ενώ ένας από τους διαδηλωτές κρατούσε μια zampogna, ένα παραδοσιακό τοπικό μουσικό όργανο της Καμπανίας, σαν πίπιζα.

Ο Σαλβίνι, αφού προσπάθησε μάταια να συνεχίσει την ομιλία του, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές “φιλαράκια του κυβερνήτη που κατέστρεψε την Καμπανία” και απολίτιστους και τελικά φυγαδεύτηκε άρον – άρον με το αυτοκίνητο, χωρίς να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του βόλτα στα καταστήματα της πόλης. Θερμή αναμένεται να είναι και υποδοχή του στην ίδια την πόλη της Νάπολης, όπου οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του τη μέρα της προεκλογικής του συγκέντρωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαλβίνι, γνωστός για τις εμπρηστικές και ρατσιστικές θέσεις του, έρχεται αντιμέτωπος με τη “στοργή” του πλήθους στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς πριν λίγες μόνο μέρες, μια μετανάστρια από το Κονγκό του έσκισε το πουκάμισο και του τράβηξε το σταυρουδάκι στη διάρκεια περιοδείας του στο Ποντασιέβε της Φλωρεντίας.

 

Πηγή:katiousa.gr

68

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση