Χανιά: Αντίθετοι με την ξενοδοχοποίηση οι κάτοικοι της παλιάς πόλης

Χανιά: Αντίθετοι με την ξενοδοχοποίηση οι κάτοικοι της παλιάς πόλης

Σταθερά απέναντι στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστελίου τάσσεται ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «Πράξη γελοιοποίησης» του ιστορικού και αρχαιολογικού χώρου στον λόφο Καστέλι» και ζητάει την ακαδημαϊκή – πολιτιστική χρήση των κτιρίων με ελεύθερξη πρόσβαση στους πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Σύλλογος Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων ήμασταν και παραμένουμε αντίθετοι στην παραχώρηση των εμβληματικών κτιρίων στο Λόφο Καστέλι για χρήση τουριστική (ξενοδοχείο).

Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τους περιορισμούς στους οποίους υπόκεινται οι ιδιοκτησίες μας μορφολογικά και χρήσεων. Και όπως είναι γνωστό ο λόφος Καστέλι είναι σε ζώνη μείζονος προστασίας όπου ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί.

Εμείς οι κάτοικοι θεωρούμε το χώρο ως το μπαλκόνι του ενετικού λιμανιού, την Ακρόπολη των Χανίων και που άλλοι το λένε τοπόσημο – σημαία της πόλης.

Το Πολυτεχνείο με την ίδρυση του αυτά τα κτήρια έχει ως έδρα του.

Σήμερα την ξενοδοποίηση τη θεωρούμε πράξη γελοιοποίησης του χώρου, φορτωμένου με τόσους συμβολισμούς, όπου είναι σε εξέλιξη αρχαιολογικές ανασκαφές της Μινωικής Κυδωνίας.

Πιστεύουμε ότι ταιριάζει χρήση ακαδημαϊκή – πολιτιστική που μαζί με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) και το θέατρο “Θεοδωράκη” που είναι όλα πολύ κοντά μεταξύ τους, θα απαρτίσουν τη Χανιώτικη Τριλογία».

Αποκλεισμός ξενοδοχείου

Διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο Ambassadors το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρία που θέλει να εκμεταλλευτεί το κτίριο της 5ης Μεραρχίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο από αλληλέγγυους της κατάληψης rosa nera.

Οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της πρυτανείας, της Αστυνομίας και της ξενοδοχοποίησης του λόφου ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο.

 

Πηγή:efsyn.gr

25

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση