Διίστανται οι απόψεις για την πορεία της υγείας του Ντ. Τραμπ

Διίστανται οι απόψεις για την πορεία της υγείας του Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος της Αμερικής είναι πολύ καλά στην υγεία του δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του όμως, πρόσωπο που φέρεται να γνωρίζει την κατάσταση ανέφερε πως δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες. Όλα αυτά, ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, που θα κρίνουν την παραμονή ή όχι στον προεδρικό θώκο του Ντ. Τραμπ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που φθάνουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ντ. Τραμπ που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19 και από χθες νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Γουόλτερ Ριντ».

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ έσπευσε να καθησυχάσει όσους ανησυχούν λέγοντας πως ο πρόεδρος «είναι πολύ καλά» και η κατάσταση της υγείας του «βελτιώνεται».

«Έχει ελαφρύ βήχα και κόπωση, που βελτιώνονται, δεν χρειάζεται οξυγόνο, περπατάει και έχει πολύ καλή διάθεση» τόνισε περιστοιχισμένος από εννέα γιατρούς και νοσηλευτές έξω από το νοσοκομείο. «Παρακολουθούμε την καρδιακή νεφρική και ηπατική λειτουργία, και είναι όλες κανονικές. Ο πρόεδρος σήμερα το πρωί δεν παίρνει οξυγόνο, δεν έχει δυσκολία στην αναπνοή, ούτε στην βάδιση…», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλτ Τραμπ θα λάβει ρεμδεσιβίρη για πέντε ημέρες και παραμένει άγνωστό ακόμα πότε θα λάβει εξιτήριο από το «Γουόλτερ Ριντ».

Επίσης, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είναι πολύ καλά» και ότι οι γιατροί είναι ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. «Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά. Κινείται και ζητάει έγγραφα για να τσεκάρει. Οι γιατροί είναι πολύ ικανοποιημένοι από τους ζωτικούς του δείκτες. Τον συνάντησα πολλές φορές σήμερα για διάφορα θέματα», δήλωσε ο Μέντοους στο Reuters.

Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες

Τα αισιόδοξα μηνύματα που μετέδωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου δεν ενστερνίζεται πρόσωπο «που γνωρίζει την κατάσταση», λέει το Reuters. Ορισμένα από τα ζωτικά σημεία του Ντόναλντ Τραμπ κατά το τελευταίο 24ωρο ήταν πολύ ανησυχητικά και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για την φροντίδα του, δήλωσε ο ίδιος άνθρωπος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βρίσκεται ακόμη σε σαφή δρόμο ανάρρωσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με την ανησυχία να μεγαλώνει, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια «καθησυχαστική» ανάρτηση. Από το αγαπημένο του twitter ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου για την φροντίδα που του παρέχουν και τόνισε πως αισθάνεται καλά.

 

Το κρίσιμο ερώτημα

Ο γιατρός Κόνλεϊ, έξω από το νοσοκομείο, πολιορκήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου. Σε ένα από τα δεκάδες ερωτήματα η απάντηση που έδωσε προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση καθώς ανέτρεψε τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο γιατρός του Λευκού Οίκου αναφέρθηκε σε «72 ώρες» από την διάγνωση της προσβολής του Ντόναλντ Τραμπ από την Covid-19, χρονικό διάστημα που δεν συμφωνεί με τον χρόνο ανακοίνωσης των θετικών αποτελεσμάτων του τεστ, την νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή.

Το χρονοδιάγραμμα υποδηλώνει ότι ο Τραμπ γνώριζε την κατάστασή του την Τετάρτη -ημέρα που ταξίδεψε στη Μινεσότα για την καμπάνια της προεκλογικής του εκστρατείας- αλλά και πριν ταξιδέψει στο Νιου Τζέρσεϋ την Πέμπτη.

Στο μεταξύ όλο και αυξάνονται οι φωνές που αμφισβητούν ότι ο Λευκός Οίκος έδωσε από την αρχή τις αληθινές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, αλλά και για το πότε γνώριζε ότι ο πρόεδρος μολύνθηκε από τον κορονοϊό.

Ήδη μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και στενοί συνεργάτες ανακοινώνουν ότι έχουν επίσης μολυνθεί από τον κορονοϊό, αυξάνοντας την ανησυχία για το πού μπορεί να οδηγήσει πιθανή απόκρυψη της αλήθειας.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν για «κενό αξιοπιστίας» μετά και τις αναλύσεις και δηλώσεις ειδικών που προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Και όχι άδικα, καθώς η κρίση σχετικά με την υγεία του Αμερικανού προέδρου, ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές, μπορεί να σηματοδοτήσει και μια άλλη κρίση, πολιτική και συνταγματική.

Οι ειδικοί της υγείας και της εθνικής ασφάλειας αναφέρουν ότι πολλά από αυτά που έχουν δηλωθεί και ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο «δημιουργούν κενά» και «δεν βγάζουν νόημα».

► Να σημειώσουμε πως η Μελάνια Τραμπ, που επίσης διαγνώσθη θετική στο νέο κορονοϊό, δεν εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα. «Είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία της» διαβεβαίωσαν οι γιατροί του Λευκού Οίκου.

 

Πηγή:efsyn.gr

 

29

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση