Στη «σκευωρία» της κυβέρνησης Σαμαρά επανήλθε ο Κασιδιάρης

Στη «σκευωρία» της κυβέρνησης Σαμαρά επανήλθε ο Κασιδιάρης

Γιώτα ΤέσσηΣτράτος Ιωακείμ

Ο Ηλ. Κασιδιάρης που μιλούσε με τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, θυμήθηκε να υποβάλει αίτημα για κυβερνητικές παρεμβάσεις.


Η Αδαμαντία Οικονόμου προσκόμισε το βούλευμα 1184/21-7-2015 με το οποίο διατασσόταν η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

  • Ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά».
  • Οπως υποστήριξε, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε τηλεφωνική επικοινωνία δύο μέρες πριν από τη δολοφονία Φύσσα με άνθρωπο που μίλησε με τον Ρουπακιά.
  • Επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος η εισαγγελέας και η διαδικασία συνεχίζεται με δευτερολογίες συνηγόρων υπεράσπισης επί της αναστολής.
  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης με το σημερινό αίτημά του φαίνεται ότι ξέχασε τις συνομιλίες του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
  • Θανάσης Καμπαγιάννης (Πολιτική Αγωγή): Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς.
  • Επέμεινε η εισαγγελέας στη χορήγηση αναστολής της ποινής για όλους, παρά την παραβίαση των περιοριτικών όρων του Γ. Λαγού.
  • Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης η αναφορά της εισαγγελέως ότι «οι κατηγορούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους».
  • Το δικαστήριο ζήτησε από την εισαγγελέα να αναζητήσει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γ. Λαγό και να το προσκομίσει.
  • Η εισαγγελέας προσκόμισε το βούλευμα του 2015, που διέτασσε την προφυλάκιση του Γ. Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.
  • Στο Εφετείο ο πρωήν βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης.

14:46

Αύριο στις 11 η συνέχεια

Ολοκληρώθηκαν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης και η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί με την πρόταση της εισαγγελέως επί των αιτημάτων των Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Λαγού.


14:43

«Ηδη δόθηκαν ελαφρυντικά στην υπόθεση του Noor One»

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι «ήδη δόθηκαν ελαφρυντικά στην υπόθεση του Noor One και εμείς εδώ ασχολούμαστε με τα αυτονόητα».

Ο κ. Ρουσόπουλος ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η χώρα μας είναι στην 82η θέση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.


14:29

Τάκης Μιχαλόλιας: Θα καταφύγετε σε μια απόφαση του 1979;

«Αναφερθήκατε σε εκείνο το πλημμέλημα του Νίκου Μιχαλολιάκου σε ηλικία 22 ετών. Αυτό που μου δίνει κουράγιο είναι ότι για να καταφεύγουμε σε μια δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από 41 χρόνια, δείχνει την αδυναμία, την έλλειψη επιχειρημάτων. Ηταν τον Οκτώβριο του 1979 και η τέλεση της πράξης ήταν στα 19 του χρόνια και σήμερα είναι 63. Ποια ηθική και δικονομική αναγκαιότητα θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε δικαστή να καταφύγει σε απόφαση 41 ετών για να τον κρίνει;», είπε ο συνήγορος και αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλια.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας στην πρότασή της αναφέρθηκε στην καταδικαστική απόφαση του 1979 για τον Μιχαλολιάκο και όχι η πρόεδρος.

«Είπαν ότι το πλημμέλημα αφορούσε εκρήξεις, ουδέποτε κατηγορήθηκε για έκρηξη», είπε επίσης ο κ. Μιχαλόλιας και έβαλλε κατά συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν πρέπει σήμερα να απαντήσω στον περιοδεύοντα θίασο που έχει κατακλύσει τα ΜΜΕ».

«Ο 63χρονος Μιχαλολιάκος δεν είναι ύποπτος φυγής», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι έχουν κλείσει τα γραφεία και η εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.


14:16

«Αντέχει στη συνείδησή σας, κυρία πρόεδρε;»

«Έχω ζητήσει το ανασταλτικό, έχω εξηγήσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις και θα πω ότι υπάρχει μια πρωτόδικη κρίση για το ότι ο Χρήστος Παππάς είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, την οποία εσείς κρίνατε. Σεβόμενος την κρίση σας, θέλω να σας προβληματίσω με το εξής.

»Επειδή ακούστηκε ότι η δίκη είναι ιστορική, φανταστείτε ότι μπορεί η Ιστορία, ο Θεός ή ο Άνθρωπος να σας ρωτήσει γιατί τους κηρύξατε ενόχους. Θα πείτε «έτσι το κρίναμε, φταίνε και οι κατηγορούμενοι που δεν μας βοήθησαν, φταίνε και οι συνήγοροι που δεν μας βοήθησαν αρκούντως». Θα μπορείτε να το πείτε άνετα.

»Αν όμως σας θέσουν το ερώτημα «γιατί είπατε να πάνε στη φυλακή και να έχουν εκτίσει τις ποινές του πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο;», εκεί τι θα απαντήσετε; Αντέχει στη συνείδησή σας, κυρία πρόεδρε, να εκτίσουν τις ποινές τους πριν εκδοθεί η δεύτερη απόφαση;»


14:05

«Τι έκανε ο Γιώργος Γερμενής από όταν αποφυλακίστηκε;», ρώτησε η συνήγορός του και απάντησε ότι «ασχολείτο με το κοινοβουλευτικό του έργο και τελείωσε το πανεπιστήμιο». Η συνήγορος συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση, την οποία χαρακτήρισε «απόλυτα νομικά τεκμηριωμένη».


14:01

«Θα κρατηθεί για το τέλος ο Μιχαλολιάκος»

Οταν η πρόεδρος ζήτησε να τοποθετηθεί ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, ο Δ. Παπαδέλης είπε: «Θα κρατηθεί για το τέλος ο Μιχαλολιάκος».

Ο ίδιος δικηγόρος εκπροσωπεί και τον Ηλία Κασιδιάρη και θα τοποθετηθεί στο τέλος και για τους δύο, όταν ολοκληρώσουν οι συνάδελφοί του τις τοποθετήσεις τους.


13:59

«Η απουσία του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση από τη δικαστική αίθουσα δεν είναι μορφή ασέβειας προς το δικαστήριό σας, αλλά βιοποριστικοί λόγοι τον ανάγκασαν να απέχει», τόνισε ο συνήγορός του και πρόσθεσε ότι «μετά την καταδικαστική απόφαση ήταν από τους πρώτους που ήλθε ενώπιόν σας».

Ο συνήγορος επιχειρηματολόγησε για τη χορήγηση αναστολής έκτισης της ποινής στον πρώην βουλευτή λέγοντας ότι κατοικεί σε ορεινή περιοχή, σε απόσταση 40 χλμ. από αστικό κέντρο, συνδράμει τους δικούς του και θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη ο ίδιος και η οικογένειά του. «Δεν είναι εμβληματικός, δεν είναι επιδραστικός», είπε επίσης και σημείωσε ότι «ήταν στην εξουσία, καταψήφιζε τα μνημόνια, τα οποία η Δικαιοσύνη έκρινε αντισυνταγματικά».

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


13:51

«Συντάσσομαι με την πρόταση της αξιοτίμου κυρίας εισαγγελέως», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του συνηγόρου του Δημήτρη Κουκούτση, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.


13:48

Οι συνήγοροι του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παρέθεσαν όλα τα στοιχεία για τα οποία, όπως είπαν, ο εντολέας τους δικαιούται αναστολή στην έκτιση της ποινής (μόνιμη κατοικία, δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες διαφυγής κ.ά.).

«Ο,τι περιοριστικό όρο και να βάλετε θα το τηρήσει», είπαν οι συνήγοροι και παρατήρησαν: «Ακούστηκε ότι τα παιδιά του ζουν στο εξωτερικό. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν έχει επαφή με τα παιδιά του; Οτι δεν τα βλέπει δέκα μέρες τον μήνα; Γιατί έτσι λέγεται έξω από το δικαστήριο».

Η σύζυγος του Παναγιώτη Ηλιόπουλου και οι κόρες τους κατοικούν στις Βρυξέλλες από όταν η σύζυγος εργάζεται ως συνεργάτιδα του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.


13:46

Στο Εφετείο η οικογένεια Φύσσα


13:24

Ο Κασιδιάρης ξέχασε τον Μπαλτάκο

Το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη να εξεταστεί ο ίδιος κατ’ αντιπαράσταση με ένα στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο φέρεται να επικοινωνούσε με κάποιον Χρυσαυγίτη τον Σεπτέμβριο του 2013, μαρτυρά τον απόλυτο πανικό τού ήδη καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 χρόνων με την κατηγορία του διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης.

Γιατί οι επαφές της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή είναι πασίγνωστες, ενώ από τον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών έχει προκύψει η στενή σχέση της οργάνωσης με τον κ. Σαμαρά μέσω του τότε γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου.

Το αστείο είναι ότι ο ίδιος ο Κασιδιάρης είναι ο πρώτος που αποκάλυψε με τον πιο σαφή τρόπο αυτή τη σχέση, μέσω του γνωστού -και ασφαλώς σκηνοθετημένου- βίντεο, στο οποίο ο ίδιος συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο, σε ύφος που μαρτυρά ότι ο δεύτερος ήταν ο άνθρωπος του Κασιδιάρη στο περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού.

Το ότι ο Κασιδιάρης πέφτει τώρα από τα σύννεφα για όσα ο ίδιος έκανε με τον κ. Μπαλτάκο, δεν μπορεί ασφαλώς να ερμηνευτεί με κανέναν άλλο τρόπο, παρά μόνο από την αγωνία του να διεκδικήσει κι αυτός λίγη δημοσιότητα, στη σκιά του διδύμου Πλεύρη-Λαγού, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση εκ μέρους των Χρυσαυγιτών με τις γνωστές πρωτοβουλίες για την εξαίρεση των δικαστών και για δικαστικό αγώνα στο… εξωτερικό.

Φυσικά το αίτημα του Κασιδιάρη είναι εντελώς εκτός χρόνου, εφόσον το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει την απόφασή του. Και ασφαλώς δεν μπορεί να συνδεθεί με το σημερινό επίδικο που εξετάζει το δικαστήριο, αν θα δοθεί δηλαδή ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις κάποιων από τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες.

Αλλά, άθελά του, αφήνοντας υπονοούμενα για σχέσεις στελεχών της κυβέρνησης Σαμαρά με Χρυσαυγίτες τις παραμονές της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον πρώτο που στοχοποιεί ο Κασιδιάρης είναι ο εαυτός του. Γιατί κατά τη δική του ομολογία, εκείνος που είχε τις στενότερες επαφές με τον εξ απορρήτων συνεργάτη του κ. Σαμαρά δεν ήταν κάποιος τυχαίος Χρυσαυγίτης, αλλά ο ίδιος. Μάλλον τα έκανε θάλασσα ο κ. Ελληνας ΓΤΠ.

Δημήτρης Ψαρράς


13:16

Όταν η «Εφ.Συν.» αποκάλυπτε τις επαφές Κασιδιάρη – Μπαλτάκου


Για τα «αντικειμενικά κριτήρια» που συνηγορούν ώστε να δοθεί αναστολή στην έκτισης της ποινής της Ελένης Ζαρούλια αναφέρθηκε ο συνήγορός της και ρώτησε την έδρα: «Πώς θα ξεφύγετε από τη διατύπωση του νόμου;»


12:48

Ο συνήγορος του πρώην βουλευτή Νίκου Κούζηλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε ότι «σε οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο η διαδικασία της αναστολής θα ήταν μια διαδικασία λεπτών».


12:23

Το σχόλιο του Θ. Καμπαγιάννη για τα λεγόμενα Κασιδιάρη

«Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, Βαρτζόπουλου. Πρόκειται για αστειότητες…» το σχόλιο του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Θανάση Καμπαγιάννη.


12:20

Συνεχίζεται η διαδικασία

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης ως προς τη χορήγηση αναστολής στην έκτιση ποινών των καταδικασθέντων.


12:19

Επιφυλάχθηκε η εισαγγελέας για το αίτημα Κασιδιάρη

Ο πρώην βουλευτής αποχώρησε, όταν η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί του αιτήματός του.

Επίσης θα τοποθετηθεί και για τα αιτήματα που υπέβαλε νωρίτερα ο συνήγορος του Γ. Λαγού να αναγνωστούν δηλώσεις του εντολέα του και τα βουλέυματα που τον αφορούν.


12:02

Ηλ. Κασιδιάρης: Προσκομίζω ένα κρίσιμο στοιχείο που έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Είναι ένα κρίσιμο, ένα συνταρακτικό στοιχείο που πρέπει ακόμα και σε αυτή τη φάση του δικαστηρίου να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολύ κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις. Υπάρχει λοιπόν ένα νέο στοιχείο και πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν πριν το βράδυ της δολοφονίας. Εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός, ο οποίος συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβερνησης Σαμαρά, ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και πιστώνεται στον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, που είναι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά….»


11:52

Ο δεύτερος συνήγορος του Γ. Λαγού διάβασε στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του, που έκανε λόγο για «πλάνη του δικαστηρίου» ως προς τη «δήθεν παραβίαση περιοριστικών όρων», επιακλούμενος τα βουλεύματα που ακολούθησαν του βουλεύματος του 2015.

Η έδρα έχει ήδη απαντήσει ότι τα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο και ασφαλώς δεν αντικαθιστά το μεταγενέστερο το προγενέστερο.

Ο συνήγορος ζήτησε να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να σταματήσει ο Γ. Λαγός στο αεροδρόμιο, καθώς και να διαβαστούν δηλώσεις του Γ. Λαγού (από βίντεο) που λέει ότι εάν καταδικστεί και δεν δοθεί αναστολή, θα είναι εδώ για να εκτίσει την ποινή του.


11:49

Ευχαριστίες στην έδρα έστειλε ο Γ. Λαγός από τις Βρυξέλλες

Ο συνήγορος του Γ. Λαγού μετέφερε στην έδρα τις ευχαριστίες του εντολέα του κρίνοντας ότι οι χειρισμοί του δικαστηρίου θα τον βοηθήσουν να δικαιωθεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια στα οποία θα προσφύγει.


11:48

«Τα δύο επόμενα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο»

Επίθεση στην έδρα εξαπέλυσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Ι. Λαγού, λέγοντας γιατί το δικαστήριο ζήτησε μόνο το βούλευμα του 2019.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο δεν ζήτησε βούλευμα του 2015, αλλά αν υπάρχει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό και η εισαγγελέας προσκόμισε του 2015.

Συνήγορος Λαγού: Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το δικαστήριό σας δεν ήξερε ότι υπήρχαν άλλα δύο βουλεύματα. Αυτά γιατί δεν τα διαβάζετε;

Πρόεδρος: Τα ανέγνωσε η κυρία εισαγγελέας

Συνήγορος Λαγού: Υπάρχουν όμως και αυτά

Πρόεδρος: Τα δύο επόμενα βουλεύματα δεν λειτουργούν σαν Εφετείο


11:37

Η απάντηση της εισαγγελέως

Τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία χαρακτήρισε «έντονο το ύφος» με το οποίο της απευθύνθηκε χθες η πρόεδρος και επανέλαβε γιατί πρότεινε αναστολή έκτισης της ποινής όλων των χρυσαυγιτών, πλην του Ρουπακιά, μέχρι την εκδίακαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επανέλαβε ότι έχουν γνωστή διαμονή, δεν είναι ύποπτοι φυγής, θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και άλλα.

«Επειδή αναφερθήκατε στον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, που καταδικάστηκε σε ηλικία 22 ετών, η πράξη αφορά κατοχή εκρηκτικών πυροτεχνημάτων για την οποία του επιβλήθηκε ποινή έντεκα μηνών. Και όχι για έκρηξη όπως ανέφεραν σε ΜΜΕ συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής χρησιμοποιώντας ανοίκειες προς το πρόσωπό μου φράσεις», πρόσθεσε η εισαγγελέας.


11:28

Προσκόμισε η εισαγγελέας το βούλευμα του 2015

Ο γραμματέας αναγιγνώσκει το βούλευμα 1184/21-7-2015 με το οποίο διατάσσεται η προφυλάκιση του Ιωάννη Λαγού για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Το έγγραφο αποδεικνύει ότι η εισαγγελική πρόταση, που ανέφερε ότι «οι κατηγοούμενοι δεν έχουν παραβιάσει περιοριστικούς όρους», είχε παραλείψεις.

Η πρόεδρος επισήμανε οι οι εφέτες υιοθέτησαν την εισήγηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της δίκης, Στέλιου Κωσταρέλου.


11:21

Κασιδιάρης: Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο

Με το που ανέβηκε το προεδρείο, ο πρώην βουλευτής μπήκε στη δικαστική αίθουσα και κάθισε αρκετά πιο πίσω από τους άλλους συγκατηγoρούμενούς του που είναι παρόντες.

Κατά την εκφώνηση του ονόματός του ο Ηλίας Κασιδιάρης είπε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων».


11:18

Ανέβηκε η έδρα, αρχίζει η συνεδρίαση


11:01

Έξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκεται ο πρώην βουλευτής που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


10:50

 


10:33

Ο χθεσινός διάλογος προέδρου – εισαγγελέως

Πρόεδρος: Στην πρότασή της η κυρία εισαγγελέας ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα των κατηγορούμενων βουλευτών είναι λευκά, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το 1979, σε ηλικία 22 ετών, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για ήσσονος απαξίας πράξεις. Η κυρία εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί και στους κατηγορουμένους, οι οποίοι –όπως προκύπτει από τα ποινικά μητρώα που το δικαστήριο είδε στα πλαίσια χορήγησης ελαφρυντικών– έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές καθείρξεως και είναι οι ακόλουθοι: Λιακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σιατούνης, Στράτος έχουν ποινές καθείρξεως· Αγριογιάννης ποινή κάθειρξης για ληστεία και υπεξαίρεση· Ν. Τσορβάς για επικίνδυνες σωματικές βλάβες· Παπαβασιλείου για εμπρησμό από πρόθεση· Καστρινός, Αποστόλου, Πανταζής για επικίνδυνες· και κάποιες που θα μπορούσε να της πει κανένας ήσσονος απαξίας, Χρυσαφίτης, Καλαρίτης, Ευγενικός, Τσακανίκας, που είναι κάποιων μηνών. Κρίνει λοιπόν το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί κατά τούτο η εισαγγελική πρόταση.

Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι κάποιοι εκ των καταδικασθέντων δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Αρα, πρέπει να αναζητηθεί με επιμέλεια της εισαγγελέα, τυχόν βούλευμα για τον αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις….

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ολοι πληρούν τους όρους (σ.σ. για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση).

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Ολοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τις ισόβειες καθείρξεις και τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε, με επιμέλεια της εισαγγελέως, να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.


10:25

Όταν η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είχε πρωτοσέλιδο την παραβίαση των όρων από τον Γ. Λαγό

Στις 22 Ιουλίου 2015 με πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ο Μιχαλολιάκος κατηγορούσε το Συμβούλιο Εφετών για τη νέα προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού εξαιτίας παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.


10:15

Θα προσκομίσει η εισαγγελέας το βούλευμα 1184/21-7-2015;

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έχει κληθεί να αναζητήσει και να προσκομίσει τυχόν βούλευμα για παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Ι. Λαγό.

Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1184/21-7-2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διέτασσε την επιστροφή του Ι. Λαγού στη φυλακή, επειδή είχε παραβιάσει επανειλημμένως τον περιοριστικό όρο τού κατ’ οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στη Βουλή. Για τον λόγο αυτό ο Ι. Λαγός ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που επέστρεψε στη φυλακή μετά την αποφυλάκισή του με τη λήξη του 18μηνου

Στο βούλευμα του 2015 οι εφέτες υιοθετούσαν την πρόταση του αναπληρωτή εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Στέλιου Κωτσαρέλου.


10:07

Στις 11.00 η συνέχιση της δίκης


10:05

 

Πηγή:efsyn.gr

293

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση