Φυγόδικοι οι Δεβελέκος και Θεοδώρου για 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή στη Φαβέλα

Φυγόδικοι οι Δεβελέκος και Θεοδώρου για 5 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή στη Φαβέλα

Πιστοί στην τακτική των ναζιστών, δηλαδή την εξαφάνιση ενόψει των ποινικών συνεπειών για τις ενέργειές τους, παραμένουν και οι Δεβελέκος και Θεοδώρου.

Συγκεκριμένα, οι Σωτήρης Δεβελέκος και Άκης Θεοδώρου, αμφότεροι πρώην στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», κατηγορούνται πλέον για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Όσα δηλαδή και τα άτομα που βρίσκονταν στη «Φαβέλα» όταν ομάδα χρυσαυγιτών υπό την καθοδήγησή τους επιτέθηκε στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν για να απολογηθούν. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε μάλιστα τον Δεβελέκο σε τρεις διαφορετικές διευθύνσεις που είχε κατά καιρούς δηλώσει, χωρίς αποτέλεσμα, πράγμα που βεβαιώνει ότι κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη. Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου 2020, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης των δύο κατηγορουμένων.

Μόνιμη επιλογή των ναζιστών

Όπως είναι γνωστό, παράλληλα διαφεύγει της σύλληψης και ο ήδη καταδικασμένος σε 13 έτη κάθειρξη ως «νούμερο 2» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς. Ωστόσο, αυτή η τακτική δεν είναι πρωτότυπη και φαίνεται να την εφαρμόζουν όλα τα στελέχη, πρώην και νυν, της Χ.Α. υποβοηθούμενα από μια ιδιαίτερη αδράνεια εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Δεβελέκος επρόκειτο επίσης να δικαστεί στις 5 Οκτωβρίου 2020, μαζί με άλλον ένα χρυσαυγίτη, τον Ζαχαρία Δραμιτινό, για την επίθεση στην Ευγενία Κουνιάκη έξω από το Εφετείο το 2017. Και σε εκείνο το δικαστήριο δεν εμφανίστηκανούτε εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους.

Παράλληλα, πρόκειται να δικαστεί σε β΄ βαθμό ο επικεφαλής της «ασφάλειας της Κεντρικής Διοικήσεως», Χρήστος Ζέρβας, για την επίθεση και ληστεία κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. Αν και παρίστατο ο δικηγόρος του, που ζήτησε αναβολή, ο ίδιος ο Ζέρβας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 7 έτη κάθειρξη.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και παλιότερα αντίστοιχα γεγονότα με στελέχη της Χ.Α.: Ο Κασιδιάρης το 2012 «εξαφανίστηκε» για δύο 24ωρα προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο για την επίθεση on camera στην Κανέλλη, ενώ και ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος («Περίανδρος») διέφευγε της σύλληψης για χρόνια – και τελικά παραδόθηκε μόνος του – για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Δημήτρη Κουσουρή. Ενώ το ίδιο διάστημα, διατηρούσε επαφές με τον Χρήστο Παππά.

Όπως άλλωστε είχε πει ο «αιώνιος Αρχηγός» της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, σε ομιλία του στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας το 2012:

«Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι, ας πάρουν αυτό το μήνυμα»

 

Πηγή:omniatv.com

634

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση