Μήνυση για τη βεβήλωση του μνημείου θυμάτων ολοκαυτώματος στη Λάρισα από ρασοφόρο

Μήνυση για τη βεβήλωση του μνημείου θυμάτων ολοκαυτώματος στη Λάρισα από ρασοφόρο

Θύμα βανδαλισμού έπεσε για δεύτερη το μνημείο θυμάτων Ολοκαυτώματος στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, στη Λάρισα, όπως και η περίβολος της Συναγωγής. Σύμφωνα με την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας το συμβάν έλαβε χώρα στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 3/12/2020, ενώ η πράξη αποδίδεται σε έναν ρασοφόρο μέσης ηλικίας.

«Κρατώντας μπροστά στο σώμα του μια θρησκευτική εικόνα, σχημάτισε με μαύρο σπρέι το σύμβολο της φράσης «Ιησούς Χριστός Νικά» και στη συνέχεια σχεδίασε 2 φορές ακόμα το ίδιο σύμβολο στον  τοίχο του περίβολου της Συναγωγής, που βρίσκεται αυτή την εποχή σε στάδιο αναστήλωσης», περιγράφει η Ισραηλιτική Κοινότητα, σημειώνοντας πως άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές ενώ ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κατέθεσε μήνυση.

Θυμίζουμε πως το μνημείο έγινε στόχος βανδάλων και πριν 3 χρόνια, όταν το καλοκαίρι του 2017 ολιγομελής ομάδα με επικεφαλής τον αυτοαποκαλούμενο «π. Κλεομένη» επικόλλησε στην είσοδο των γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ στην συνέχεια επικόλλησε όμοια φυλλάδια και προχώρησε στη ρίψη αυγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας, με τον ρασοφόρο να ανεβάζει τους βανδαλισμούς στο διαδίκτυο.

 

 

 

Πηγή:paidis.com

100

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση