Το Ελληνικό κράτος οικοδομεί στρατιωτική συμμαχία με την Σαουδική Αραβία που χρηματοδοτεί το ISIS

Το Ελληνικό κράτος οικοδομεί στρατιωτική συμμαχία με την Σαουδική Αραβία που χρηματοδοτεί το ISIS

Μια από τις πιο δημοφιλείς εμετικές απόψεις των δημοσιογράφων και καθηγητών, των μιλιταριστών και των φασιστών προκειμένου να δικαιολογήσουν τα απάνθρωπα μέτρα που λαμβάνει η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ ενάντια στους πρόσφυγες είναι  τα ταυτίζουν τους δυστυχείς πρόσφυγες-μετανάστες με τους τρομοκράτες του ISIS….

Απαιτώντας να κατασκευαστούν Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, να ενταθούν οι απάνθρωπες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, να τους φυλακίσουν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Οι ίδιοι ταυτόχρονα μιλούν για τις συμμαχίες που οικοδομεί το Ελληνικό κράτος στην Μέση Ανατολή και την ανάγκη έντασης της πολεμικής συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα θερμά μέτωπα.
Πάντα βέβαια για να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος Ασφάλειας και Σταθερότητας!
Όμως πέρα από την προπαγάνδα υπάρχει και η πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα είναι ότι οι αντιδραστικοί σεϊχηδες της Σαουδικής Αραβίας χρηματοδότησαν το ISIS για να αποσταθεροποιήσουν το Ιράκ, την Συρία και την Λιβύη.
Πως να θεωρήσεις και προβάλλεις ως παράγοντα που συμβάλλει στην Ασφάλεια και Σταθερότητα  την Σαουδική Αραβία, στην οποία  πουλούσε πολεμικό υλικό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θεωρούνταν απαραίτητο για να συνεχιστεί το τεράστιο έγκλημα εναντίον του λαού της Υεμένης;
Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η Ασφάλεια και Σταθερότητα;
Για ποιους είναι;
Για να εξυπηρετούνται ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και επιχειρηματικά project χωρίς προβλήματα;
Για να διεξάγονται πόλεμοι και επεμβάσεις, χωρίς οι πρωταγωνιστές τους να έχουν το άγχος αν οι πρόσφυγες ζητήσουν άσυλο στις χώρες τους;
Και όμως η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζει αυτή την πολιτική προσέγγισης με την Σαουδική Αραβία στέλνοντας συστοιχίες ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT και εκατοντάδες στελέχη της Πολεμικής Αραβίας, στην έρημο.
Διαβάστε περισσότερα:
Τον Απρίλιο από την Τανάγρα φεύγουν οι Patriot για την Σαουδική Αραβία μαζί με 140 άτομα
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/01/patriot-140.html
Πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν στέλνει τον ελληνικό στρατό στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ή κάποιας συμμαχίας, αλλά φορώντας το εθνόσημο, στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Σ.Αραβίας.
Επόμενο επεισόδιο αυτής της προσέγγισης διαμέσου του Πολέμου είναι η Άσκηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Κρήτη. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ότι «μεγάλος αριθμός F-15 της Σαουδικής Αραβίας, θα προσγειωθούν στη βάση της Σούδας. Αναφέρεται μάλιστα ότι τα πολεμικά αεροσκάφη F-15, θα τα χρησιμοποιήσουν και Έλληνες πιλότοι».
Που εντάσσονται όμως όλες αυτές οι πολιτικο-στρατιωτικές κινήσεις;
Το Ελληνικό αστικό κράτος προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά του συμφέροντα έχει διατυπώσει μια επιθετική-επεκτατική-παρεμβατική πολιτική που εξαπλώνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, από την Αφρική μέχρι τη Μέση Ανατολή. Εκεί θα συναντήσουμε τους απειλητικούς όρους του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που δεν αφορούν μόνο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Η αντιδραστική ανασυγκρότηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που εντάσσονται στην επιχείρηση συγκρότησης του Ισραήλ των Βαλκανίων, τον Πόλεμο πυλώνα καπιταλιστικής ανάπτυξης και τον Στρατό-ενάργεια παρανομαστή του νέου «κοινωνικού συμβολαίου», έχει απαραίτητο συμπλήρωμα σειρά πολεμικών συμμαχιών και αξόνων.
Στρατηγική πολεμική συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Πολεμικούς Άξονες μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Συμμαχία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αναβάθμιση της πολεμικής συνεργασίας με τη Γαλλία.
Ουσιαστικά, ο ελληνικός αστικός κόσμος αλληλοδιαπλέκει τους σχεδιασμούς του με τις βλέψεις τοπικών παικτών στη Μέση Ανατολή-Αφρική και με τις αμερικανικές επιδιώξεις.
Μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Τραμπ προώθησε την σύγκλιση Ισραήλ και σειράς Αραβικών κρατών, αλλά και να τεθεί σε νέα βάση η αντιμετώπιση του λεγόμενου «Άξονα του Κακού» -Ιράν, Συρία, Χεζμπολάχ, Χαμάς-, στοχοποιώντας το Ιράν. Παράλληλα, το Ισραήλ διεξάγει μια ακήρυκτη πολεμική σύγκρουση εναντίον των πολιτοφυλακών του Ιράν και της Χεζμπολάχ, βομβαρδίζοντας τους συστηματικά στην Συρία.
Πλέον όμως βλέπουμε ότι Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο βάσεις και διευκολύνσεις, αλλά επίσης κοινές ασκήσεις, κοινές εκπαιδεύεις (π.χ. Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα), κοινές πολεμικές δράσεις (αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Μάλι και Σαουδική Αραβία).
Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο τοπίο για το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα.
Στην ανίχνευση απαντήσεων θέλει να συμβάλλει η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ “Κολοσσιαίες Πολεμικές Δαπάνες, Ανασυγκρότηση Ενόπλων Δυνάμεων, Πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί: ποιος ο ρόλος του Κινήματος Μέσα κι Έξω από τον Στρατό” την Κυριακή 10/01 στις 18.30 μ.μ. που θα παρουσιαστεί διαδυκτιακά στο https://www.facebook.com/events/227554685475955
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Πηγή: diktiospartakos.blogspot.com
87

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση