Η Αυστραλία αποφάσισε την έκδοση της Αντριάνα Ρίβας

Η Αυστραλία αποφάσισε την έκδοση της Αντριάνα Ρίβας

Λαμπρινή Θωμά

Επισπεύδοντας την ανακοίνωση της απόφασης, το αυστραλιανό εφετείο ανακοίνωσε το πρωί σήμερα ό,τι δεν αποδέχεται την έφεση της βασανίστριας του Πινοτσέτ και πράκτορα της DINA, Αντριάνα Ρίβας, και αποφασίζει, οριστικά, την έκδοσή της στη Χιλή, όπου θα δικαστεί για τις εξαφανίσεις / δολοφονίες επτά κομμουνιστών.


Η γυναίκα που βασάνισε και δολοφόνησε κομμουνιστές, για να κάνει μεγάλη ζωή, στο διαβόητο Στρατόπεδο Σιμόν Μπολίβαρ της Χιλής, επί Πινοτσέτ, η Αντριάνα Ρίβας, θα εκδοθεί επιτέλους στη Χιλή όπου και θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η τελεσίδικη απόφαση του Αυστραλιανού Ομοσπονδιακού Εφετείου, που ανακοινώθηκε στις 9:30πμ Σίδνεϋ, δικαιώνοντας τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν δεκαετίες για να την φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης και αντιμέτωπη με την εγκληματική της δράση. Η έκδοση της Ρίβας αποτελεί αίτημα της κυβέρνησης της Χιλής που κατατέθηκε πρώτη φορά το 2014, με την κατηγορία της απαγωγής και του βασανισμού επτά κομμουνιστών, την περίοδο 1975-1977.

 

Το ΤΡΡ παρακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης από τη Χιλή, παράλληλα με την θυγατέρα του καθηγητή Ορτίζ, Μαρία Εστέλα, η οποία μας είπε αμέσως μετά: «Είμαι πολύ συγκινημένη. Σε λίγες εβδομάδες, συμπληρώνονται 45 χρόνια από τότε που τον συνέλάβαν, και κάθε μέρα, κάθε μία μέρα παλεύαμε για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη».


 

Πηγή: thepressproject.gr

11

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση