Έριξαν ξανά το προφίλ του Στ. Κραουνάκη στο Facebook

Έριξαν ξανά το προφίλ του Στ. Κραουνάκη στο Facebook

«Απο την πανεμορφη Βαρσοβια φιλοξενουμενος στο Παλατι πολιτισμου συζητωντας εναν καινουργιο Αριστοφανη
Φιλω τ αδερφια και τις εξαιρετικες μου φιλες
Βαλτε λοιπον αυτο που τοσο πειραξε
Ειμαι η αλογομυγα του Βαρναλη».

Αυτό είναι το μήνυμα του Σταμάτη Κραουνακη προς όσους του έριξαν χθες το βράδυ το προφίλ στο Facebook, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κι ελάχιστες ώρες αφότου είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα ogdoo.gr ανοιχτή επιστολή προς τους συναδέλφους του καταγγέλλοντας κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την αναγκαστική «παύση» της μουσικής.

Η δημοσιευμένη επιστολή που κατά τα φαινόμενα ενόχλησε κάποιους βασιλικότερους του βασιλέως τόσο ώστε να επιδιώξουν σοσιαλμηντιακη φίμωση του Κραουνάκη έλεγε τα εξής:

«Μουσική γιατρεύει, δεν μεταδίδει τον ιό.

Αν η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, δεν της επιτρέπει ο βασανισμένος κλάδος μας να στοχοποιήσει πάλι τη μουσική, αφήνοντας ένα ακροδεξιό, υπουργοποιημένο στην Υγεία, στέλεχός της, να καταργήσει δια ροπάλου τη μουσική επικοινωνία.

Πάλι η μουσική; Μπορεί να ρυθμίσει τα ωράρια, ΟΚ δεκτόν, μπορεί να ζητήσει συνθήκες υγιεινής των χώρων και του προσωπικού, ΟΚ, άλλωστε όλοι είμαστε υπάκουοι συνέχεια, σ αυτό. 

Το να καταργεί τη μουσική επειδή της ξέφυγε ο έλεγχος, είναι η ελεεινότερη κίνηση.

Συνάδελφοι επισημαίνω κάτι. Ο σχεδιασμός είναι αμετακίνητος. Απ’ την αρχή δεν θέλουν στα πόδια τους την Τέχνη.

Τι κάνει τώρα η κυβέρνηση;

Χτυπάει τη μικρή μεσαία διασκέδαση του Έλληνα. Μαύρη Πρωτοχρονιά πέρασαν όλοι, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, εμμονικά και κακορίζικα, να στήνει μια αποτυχία στον λόφο.

Στόχος οι ζώνες οι οικονομικές.

Βαθιά ανισότητα, και καζινοποίηση.

Δεν έχει μία για επιδοματα αλλά φτιάχνει και νέα Ελλάδα ρεζίληδων.

Δεν θέλει ο δημιουργός, να έχει σχέση με κοινό. Απλό!

Από κάτω δουλεύει πάντα ο βασικός σχεδιασμός.

Όχι ένωση μέσα από την Τέχνη. Όχι συναίσθημα. 

Το ξαναγράφω: Η μουσική δεν μεταδίδει τον ιό. Τον ιό μεταδίδει η αναισθησία, ο διχασμός και ο κακός χειρισμός, μαζί με τον ανελέητο φόβο που μοιράζεται αφειδώς από τα Μέσα που ελέγχονται επί πληρωμή.

Χτυπάω το κουδούνι.

Συνάδελφοι μην καταδεχτείτε κανένα λάιβ στρίμινγκ, κανένα επίδομα φτώχειας. Είμαστε καλλιτέχνες, και καλώ και τους επιχειρηματίες των αιθουσών που παίζουμε μουσική, να μην υποταχτούν εύκολα σ’ αυτή την άγρια συνθήκη του απόλυτα βίαιου αποκεφαλισμού της μουσικής της χώρας μας.

#music__is_here

Πηγή: efsyn.gr

#not_music_in_Greece_by_government»

61

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση