Στο «μικροσκόπιο» και 12ο άτομο για τη δολοφονία του Άλκη

Στο «μικροσκόπιο» και 12ο άτομο για τη δολοφονία του Άλκη

Με δέκα άτομα να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, και ένα ακόμα να περνά το κατώφλι της Ζ’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.


Πλέον οι Αρχές φαίνεται πως αναζητούν τουλάχιστον άλλο ένα άτομο που πιθανώς εμπλέκεται στη φονική επίθεση και ένας απ’ τους κατηγορούμενους τον έχει υποδείξει ως τον άνθρωπο με το δρεπάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 25χρονο Έλληνα που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο, μάρκας vw polo σκούρου χρώματος που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή.

«Ξέρω μόνο ότι τον λένε Ντίνο. Δεν ξέρω το επίθετό του. Πρώτη φορά τον έβλεπα» φέρεται να είπε στις διωκτικές Αρχές ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, υπάρχουν άλλοι δύο εμπλεκομένοι και τέταρτο αυτοκίνητο. Όπως υποστήριξε μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, το θέμα με το τέταρτο όχημα διερευνάται αυτές τις ημέρες και θα διαλευκανθεί από τον έλεγχο που θα γίνεται στις κάμερες που κατέγραψαν την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη».

Παραμένει πάντως το ερώτημα ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε τελικά τον 19χρονο φοιτητή, αφού οι μέχρι τώρα συλληφθέντες αλληλοκαρφώνονται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος που αναφέρεται ως «Αθηναίος» φέρεται να παραδέχτηκε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ» καθώς και ότι το χρησιμοποίησε αλλά όχι στον Άλκη. Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή.

Αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ουσιαστικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει προσεχώς σε σύλληψη και ακόμα ενός (12ος κατά σειρά) δράστη. Όπως είπε ο υπουργός, «διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη. Αυτό που θέλω να σας πω είναι, για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει «μικρός και μεγάλος»: και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη ελληνική δικαιοσύνη». Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο υπουργός δήλωσε πως «φαίνεται και είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα εμπλεκόμενος».

Τη Δευτέρα η απολογία του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία


Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που επέστρεψε τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, όπου είχε διαφύγει μετά τη δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Παρασκευά Σπυράτο, ο νεαρός είχε «περιφερειακό» ρόλο στη δολοφονική επίθεση και δεν κρατούσε μαχαίρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο.

«Δεν θέλω καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού μου»


Η μητέρα του Άλκη, η Μελίνα Καμπανού, μίλησε σήμερα το πρωί στον Alpha και τόνισε πως η δολοφονία του Άλκη θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, τους γονείς, την κυβέρνηση, όλους ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Σε σχέση με τους συλληφθέντες, ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτεί καμία επικοινωνία ούτε θα μπει σε κάποια αντιπαράθεση. «Τους δολοφόνους τους παραδίδω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε και τόνισε ότι δεν θα έχει καμία επικοινωνία μαζί τους. «Να σταματήσει εδώ το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι».

«Δεν θέλω καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού μου», είπε.


 

Πηγή: efsyn.gr

13

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση