Η υπέροχη Έμα Τόμσον σηκώθηκε όρθια και διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα (video)

Η υπέροχη Έμα Τόμσον σηκώθηκε όρθια και διέλυσε τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα (video)

Σε ένα πηγαίο ξέσπασμα μετατράπηκε η συνέντευξη Τύπου της μεγάλης ηθοποιού Έμα Τόμσον για την ταινία Good Luck to You, Leo Grande στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η Τόμσον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μίλησε χωρίς ταμπού και περιορισμούς για τις κοινωνικές απαιτήσεις που υπάρχουν από τα γυνακεία σώματα. 

Στην απάντησή της, η οποία δέχτηκε και χειροκροτήματα από τους παριστάμενους, η Τόμσον σηκώθηκε μάλιστα όρθια και εξήγησε ότι το δυσκολότερο πράγμα για μια γυναίκα και για την ίδια είναι να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη ακούνητη και χωρίς να προσπαθήσει να διορθώσει «ατέλειες», αφού οι γυναίκες μεγαλώνουν μαθαίνοντας να «μισούν το σώμα τους».

Το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου «Berlinale»

Η απάντηση της Έμα Τόμσον:

«Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε φυσικά σώματα στην οθόνη. Βλέπουμε μόνο σώματα που έχουν «χτιστεί». Εγώ δεν μπορώ να σταθώ μπροστά σε έναν καθρέφτη έτσι. Αν σταθώ μπροστά στον καθρέφτη πάντα ρουφάω κάτι μέσα, στέκομα αλλιώς, κάτι θα κάνω. Δεν μπορώ απλά να στέκομαι εκεί. Γιατί να το κάνω αυτό; Είναι τρομακτικό! Αυτό όμως είναι το πρόβλημα οι γυναίκες δέχονται πλύση εγκεφάλου σε όλη τη ζωή τους να μισούν το σώμα τους. Αυτό είναι δεδομένο. Και ό,τι μας περιβάλλει απλά μας υπενθυμίζει πόσο απέχουμε από την τελειότητα, ότι όλα είναι λάθος σε μας. Ότι πρέπει να είσαι έτσι! (σηκώνεται όρθια) Προσπαθήστε να σταθείτε σε έναν καθρέφτη, βγάλτε τα ρούχα σας και μην κουνιέστε. Μην κουνιέστε και απλά αποδεχτείτε το και μην το κρίνετε. Είναι το δυσκολότερο πράγμα που χρειάστηκε ποτέ να κάνω. Έκανα κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ σαν ηθοποιός (σ.σ.: σε αυτή την ταινία»).

Πηγή: koutipandoras.gr

 

672

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση