Βιασμός 12χρονης: Φρίκη για τις αποκαλύψεις, κι είναι μόνο η αρχή…

Βιασμός 12χρονης: Φρίκη για τις αποκαλύψεις, κι είναι μόνο η αρχή…

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ομολόγησαν την Τετάρτη πως είχαν «σεξουαλικές επαφές» με το κορίτσι, αρνούμενοι όμως την κατηγορία του βιασμού. Την ίδια ώρα, συνελήφθη και η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία, δηλαδή ότι εξέδιδε την κόρη της, αλλά και άλλες κατηγορίες, όπως η παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου. Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις, ενώ οι έρευνες στρέφονται στους υπόλοιπους «πελάτες», πέρα από το ίδιο το σπίτι της 12χρονης και τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Επιπλέον, ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη, έκανε λόγο για εμπλοκή κι άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Η ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής Ντίνα Καρατζιώτη μάλιστα, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για εμπλοκή «επώνυμων προσώπων», ενώ φαίνεται πως ο Ηλίας Μίχος ήταν γνωστός σε οίκους ανοχής.

Όπως κατήγγειλε, ο 53χρονος πήγαινε στο χώρο που διατηρεί η ίδια στο Γκάζι μαζί με το ανήλικο κορίτσι. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο Μίχος πήγαινε το κορίτσι εκεί «προκειμένου να συνευρεθεί με πελάτες», τονίζοντας πως «ανάμεσα σε αυτούς ήταν και επώνυμα άτομα». Σημείωσε επίσης ότι εκτός από την 12χρονη ο Μίχος «έφερνε στο σημείο και άλλα ανήλικα άτομα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους αυτό συνέβαινε για τουλάχιστον δύο μήνες. Η ίδια συνεχίζοντας ανέφερε ότι αναγνώρισε τον 53χρονο από τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και άμεσα έσπευσε να καταθέσει τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Όπως τόνισε επίσης, διαθέτει στικάκι με βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τον ίδιο με το ανήλικο κορίτσι, το οποίο παρέδωσε στην ανακρίτρια.

Παράλληλα, σε δήλωση της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως την Πέμπτη το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλά παιδιά έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης. Ακόμη, χαρακτήρισε επίσης βάσιμη τη μαρτυρία της Ντίνας Καρατζιώτη, αφού το παιδί φέρεται να αναγνώρισε το οίκημα σε φωτογραφία ως τον χώρο που την πήγαινε ο 53χρονος Λάμπρος Μίχος.

Αναγνώρισε κι άλλους βιαστές της – Κοντά σε κύκλωμα;

Αξίζει να σημειωθεί πως η 12χρονη αναγνώρισε 10 ακόμη άτομα ως βιαστές της, ενώ η πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος προκύπτει και από δηλώσεις του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα, ο οποίος επικοινώνησε με τον Ηλία Μίχο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Μιλώντας στο newsbomb.gr, ο δικηγόρος είπε ότι ο κατηγορούμενος θέλει να «μιλήσει ανοιχτά» στις αρχές και «υποστηρίζει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα».

Υπενθυμίζεται πως και η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, είχε αφήσει αιχμές για «βαριά» ατζέντα του Ηλία Μίχου. «Για όλα θα βρεθούν απαντήσεις… Η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται».

Η κυρία Ιωάννου είχε μιλήσει και για την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όπως είπε, η εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Τι είναι αυτό; Είναι μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα. Θα έπαιρνε ο φερόμενος ως δράστης τέτοια ευθύνη ώστε να στέλνει υλικό χωρίς να ξέρει ποιος είναι από πίσω;».

«Γινόταν μόνο εκεί η ανταλλαγή ή και μιλημένα σε ανθρώπους που γνώριζε;», αναρωτήθηκε η κ. Ιωάννου, τονίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, αφού έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικές συσκευές.
Πηγή: tvxs.gr

24

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση