Η επιθετικότητα κατά της απεργίας έφερε σύγχυση για τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς

Η επιθετικότητα κατά της απεργίας έφερε σύγχυση για τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς

Παράνομες κρίθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, σιδηρόδρομο και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια για την Τετάρτη.

Μεγάλο μπέρδεμα προκαλεί η απόφαση των διοικήσεων να πάνε στα δικαστήρια κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν τα συνδικάτα εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρά την πρώτη νίκη στη Θεσσαλονίκη, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε νόμιμη την απεργία του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, δεν συνέβη το ίδιο και για την πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΣΤΑΣΥ (μετρό – τραμ), ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ), σιδηρόδρομο και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κρίθηκαν παράνομες, γεγονός που αναγκάζει τους εργαζόμενους να επανεξετάσουν τις ενέργειές τους.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο μετρό, δηλαδή στις γραμμές 2 και 3, απαντούν με 24ωρη απεργία, ενώ σε τραμ και γραμμή 1 (ηλεκτρικός) θα παραμείνει η στάση εργασίας από τις 9.30 έως τις 15.00. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία.

Η ανακοίνωση για το μετρό

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την στιγμή που η ΓΣΕΕ εξέφρασε την οργή της για τις οργανωμένες επιθέσεις κατά το δικαιώματος στην απεργία, καταγγέλλοντας, σήμερα, «αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς».

Πηγή: efsyn.gr

83

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση