Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην ποινικοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι στην ποινικοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας στην κατάπτυστη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει το απεργιακό τους δικαίωμα. 

Η στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί για αύριο στην ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ, ενόψει της πανεργατικής απεργίας, βγήκε παράνομη και καταχρηστική. Σημειώνεται πως καρμπόν προσφυγές στα δικαστήρια έκαναν οι δύο διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων  στο Μετρό, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έδωσαν άμεση απάντηση, αποφασίζοντας 24ωρη απεργία.

Το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ καταγγέλλει τον «αντεργατικό συντονισμό» για την «δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής» των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση. Την απόφαση για 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν επίσης τα τρία σωματεία  του Μετρό και η Ένωση εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στο τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στον ηλεκτρικό τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος), καθώς και οι οδηγοί ταξί της πρωτεύουσας.

Πηγή: 902.gr

39

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση