Ναυάγιο με πρόσφυγες ανοικτά της Κω

Ναυάγιο με πρόσφυγες ανοικτά της Κω

Δυο νεκροί, ένας αγνοούμενος και 24 διασωθέντες είναι ο τραγικός απολογισμός, του ναυαγίου που συνέβη το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή «Αγίου Φωκά» ανατολικά της Κω, όταν ανατράπηκε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πιθανότατα 27 πρόσφυγες. Οι έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τις πρωινές ώρες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω από προσωπικό κάμερας θερμικής απεικόνισης της δύναμης FRONTEX για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού πήγε στο σημείο, όπου εντόπισε πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος, υπερφορτωμένο, σε δυσχερή θέση, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων, το οποίο στη συνέχεια  ανατράπηκε.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προχώρησε στην ασφαλή διάσωση 24 προσφύγων, ενώ ανέσυρε δύο νεκρούς, μία γυναίκα και έναν άνδρα, με τη συνδρομή και άλλου περιπολικού σκάφους του Λιμενικού που είχε σπεύσει στο σημείο.

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα. Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες από τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ από ξηράς οι έρευνες γίνονται από περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι νότιοι εντάσεως 5 Μποφόρ. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στον λιμένα «Μανδράκι» της Κώ και στη συνέχεια στο Κ.Υ.Τ. Κω για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Πηγή: efsyn.gr

14

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση