Ομοφοβικό παραλήρημα από στελέχη της κυβέρνησης Μελόνι

Ομοφοβικό παραλήρημα από στελέχη της κυβέρνησης Μελόνι

Τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν αγκάθι για την ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, καθώς συνεργάτες της προχωρούν κατά καιρούς σε ρατσιστικές και προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες.

Τις τελευταίες ημέρες, αφορμή για κάτι ανάλογο δίνει ένα θέμα που κυριαρχεί στη γειτονική χώρα και αφορά στα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και την προσφυγή τους σε παρένθετη μητρότητα. Το περασμένο Σάββατο, οι οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, στελέχη των Πέντε Αστέρων και της Ιταλικής Αριστεράς συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μιλάνο με αίτημα να συνεχίσουν να εγγράφονται στα ληξιαρχεία των ιταλικών πόλεων τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.

Ωστόσο, σε δηλώσεις της σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας, Εουτζένια Ροτσέλα, δήλωσε ότι «η υποκατάστατη μητρότητα δημιουργεί μια αγορά παιδιών» και ότι «υπάρχουν διεθνείς εκθέσεις -μάλιστα προσπάθησαν να οργανώσουν μία και στο Μιλάνο- αλλά στην Ιταλία η υποκατάσταση μητρότητα απαγορεύεται». Πρόσθεσε μάλιστα πως «με την υιοθεσία διορθώνουμε μια ζημιά, ενώ με την υποκατάστατη μητρότητα προγραμματίζουμε μια άλλη ζημιά».

Ο Φεντερίκο Μολικόνε, πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων της Βουλής της Ρώμης και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω, καθώς δεν δίστασε να πει ότι «η υποκατάσταση μητρότητα αποτελεί αδίκημα, το οποίο είναι σοβαρότερο και από την παιδεραστία».

Άμεση η αντίδραση από την ιταλική κεντροαριστερά, με τον βουλευτή της Ιρένε Μάντζι να τονίζει ότι «ο Μολικόνε βρίσκεται σε φάση ντελίριου» και ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το συγκεκριμένο ντελίριο, αλλά να μην δημιουργηθούν οικογένειες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να τυχαίνουν πάντα σεβασμού και προστασίας τα δικαιώματα των παιδιών».

Από την πλευρά τους οι οικογένειες Ουράνιο Τόξο της Ιταλίας υπογράμμισαν ότι «επιθυμούν να εγκριθεί νόμος, όπως συνέβη σε όλες, σχεδόν, τις ευρωπαϊκές χώρες, ο οποίος να προβλέπει τη νομική ύπαρξη των παιδιών τους και να επιτρέπει στους γονείς, να αναγνωρίζεται ο ρόλος τους».

→ Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση Μελόνι προσπαθεί να καταλάβει πώς μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Πηγή: efsyn.gr

44

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση