Κόλαφος η Διεθνής Αμνηστία κατά της Πολωνίας για τη βία κατά των διαδηλωτών

Κόλαφος η Διεθνής Αμνηστία κατά της Πολωνίας για τη βία κατά των διαδηλωτών

«Φρίκη» για την υπερβολική χρήση βίας εις βάρος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη νομοθεσία που απαγορεύει εξ ολοκλήρου τις αμβλώσεις, εξέφρασε η Διεθνής Αμνηστία. Η ΜΚΟ για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασε αγωνία για την τύχη των συλληφθέντων στις διαδηλώσεις.

Η πολωνική αστυνομία αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με εκτεταμένη χρήση χημικών και σωρεία συλλήψεων εις βάρος των γυναικών και νέων κοριτσιών που βγήκαν στους δρόμους, την Τετάρτη αντιδρώντας στις συλλήψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του νόμου για τις αμβλώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων είναι «δυσανάλογες και σκληρές» ενώ οι δηλώσεις των αξιωματούχων προκαλούν περισσότερη βία εναντίον των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, αστυνομικοί με πολιτικά αναμίχθηκαν με τους διαδηλωτές, τους συνέλαβαν, ενώ την ίδια ώρα οι ένστολοι τους χτυπούσαν με χημικά και με αύρες νερού.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη, Νιλς Μουίζνιεκς, τόνισε ότι «η απόλυτη απαγόρευση των αμβλώσεων» παραβιάζει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των πολιτών και οι διαδηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν ως ευκαιρία να καταπνίξουν το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

 

 

Πηγή:efsyn.gr

12

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση