Κινητοποιήσεων συνέχεια για τα πληρώματα ασθενοφόρων στη Βρετανία

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τα πληρώματα ασθενοφόρων στη Βρετανία

Χιλιάδες μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων θα συμμετάσχουν στις απεργίες που εξήγγειλε  το συνδικάτο Unison για τις 11 και 23 Ιανουαρίου, καθώς η βρετανική κυβέρνηση αρνείται κάθε διαπραγμάτευση επί των μισθολογικών αιτημάτων τους. Εν αντιθέσει με τη 12ωρη κινητοποίηση της Τετάρτης, οι δύο απεργίες που ανακοίνωσε η Unison για τον επόμενο μήνα θα είναι 24ωρες.

Οι απεργίες αφορούν όλα τα μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων και όχι μόνο τους διασώστες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Unison, που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στον συγκεκριμένο τομέα. Υπογραμμίζει όμως ότι αρκετά μέλη της θα εξαιρεθούν προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έκτακτα περιστατικά.

«Μόνο μέσω συνομιλιών θα τελειώσει αυτή η διαμάχη», δήλωσε η γενική γραμματέας της Unison Κριστίνα Μακάνια. «Κανείς εργαζόμενος στον τομέα της Υγείας δεν θέλει να απεργήσει ξανά τη νέα χρονιά», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζει πως στη Βρετανία κυριαρχεί απεργιακό τσουνάμι, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας έχουν μπει στον χορό των ιστορικών κινητοποιήσεων. Ωστόσο μέχρι στιγμής η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του εκατομμυριούχου Ρίσι Σούνακ αρνείται ακόμα και να συζητήσει το κοινό και δίκαιο αίτημα των συνδικάτων τους για αυξήσεις πάνω από τον διογκωμένο πληθωρισμό, ώστε από τη μια οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο να αντεπεξέλθουν στην κρίση από το τρομερό κόστος διαβίωσης που σαρώνει τη χώρα του Brexit κι από την άλλη να μπορέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να διατηρήσει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Πηγή: efsyn.gr

1

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση